Antena 3 CNN Actualitate Cultură Neagu Djuvara: Europa se sinucide, românii vor fi afectaţi. Noi avem deja 10% populaţie ţigănească

Neagu Djuvara: Europa se sinucide, românii vor fi afectaţi. Noi avem deja 10% populaţie ţigănească

Neagu Djuvara: Europa se sinucide, românii vor fi afectaţi. Noi avem deja 10% populaţie ţigănească
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Oct 2010   •   14:17

Cunoscutul profesor Neagu Djuvara vorbeşte, într-un interviu acordat ziarului Adevărul, despre pericolul care pândeşte Europa de ceva timp, care ar putea aduce la stadiul de minoritate întreaga populaţie occidentală. Djuvara transpune, în acelaşi timp, această problemă la nivel micro, vorbind despre diminuarea autonomiei românilor în propria ţară.

"Dacă introduc cumva şi Turcia în Uniunea Europeană (...) şi mai aduci în Europa vreo 70 de milioane de musulmani, după ce aici mai sunt vreo 25 de milioane. Prin urmare, continentul nostru va deveni majoritar musulman. O sută de milioane de musulmani în Europa înseamnă o sută de milioane de credincioşi practicanţi. Pe continentul nostru nu cred că sunt o sută de milioane de creştini practicanţi... Devenim minoritari", spune Djuvara în interviul din Adevărul.

Profesorul îşi întăreşte argumentaţia povestind viaţa văzută din metrourile pariziene, unde populaţia de culoare este mai des întâlnită decât cea albă, un alt exemplu de dispariţie treptată a occidentalilor din zona Europei.

"Dacă te duci în metroul parizian, vezi care va fi Europa de mâine. Populaţia de culoare e mai mare decât cea albă" mai spune Djuvara.

El transpune, în acelaşi timp, această situaţie tragică şi în România, exemplificând, printre altele, acel procent de 10% de ţigani, din totalul populaţiei româneşti.

"Suntem în Europa şi avem deja 10% populaţie ţigănească. Intră foarte mulţi chinezi şi turci, iar noi nu mai facem copii. Doza de sânge românesc va fi din ce în ce mai mică", declară Neagu Djuvara

Mai mult decât atât, acesta dezaprobă decizia multor români de a pleca "la cules căpşuni" prin alte ţări, pentru ca apoi să se stabilească acolo, derădăcinându-se complet.

"Eu nu-i aprob pe aceştia. Sau dacă se duc să facă pe căpşunarii, da, dar să se întoarcă cu banii în ţară. Vă pot spune din experienţă că, toţi românii din emigraţie, chiar dacă s-au căsătorit cu câte o nemţoaică sau cu câte o franţuzoaică, în străfundurile sufletului lor sunt nenorociţi. Le lipseşte ceva" a spus acesta.

Totuşi, profesorul critică autorităţile şi modul de guvernare şi administrare a sistemului educaţional din România, care îi obligă pe tinerii dotaţi să plece prin diferite burse de studiu în străinătate, pentru a studia materii nerecunoscute la adevărata lor valoare la noi în ţară.

"Tinerii pleacă din ţară din cauza lipsei de speranţă. Asta se combină şi cu scârba de politică. Eu îi înţeleg însă pe cei foarte înzestraţi care pleacă la burse în străinătate şi care capătă diplome în domenii inexistente în România" a concluzionat Djuvara.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Neagu Djuvara Europa
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close