Antena 3 CNN Actualitate Media Doi români, nominalizaţi la Premiile Mondiale Sony pentru Fotografie 2012

Doi români, nominalizaţi la Premiile Mondiale Sony pentru Fotografie 2012

Doi români, nominalizaţi la Premiile Mondiale Sony pentru Fotografie 2012
Sursa foto: © Felicia Simion, Romania, Youth Shortlist, Portraits, courtesy of Sony World Photography Awards 2012
03 Feb 2012   •   13:08

Organizaţia Mondială pentru Fotografie (World Photography Organisation) a anunţat lista nominalizaţilor la Premiile Mondiale Sony pentru Fotografie 2012, se arată într-un comunicat SmartPoint remis Antena3.ro.

Doi români sunt nominalizaţi în lista scurtă a celor mai buni fotografi din lume. Ionut Hrenciuc a fost nominalizat la secţiunea "Panoramă" în cadrul competiţiei "Open", iar Felicia Simion a fost nominalizată la secţiunea "Portret" în cadrul competiţiei "Youth", nou introdusă anul acesta.

VEDEŢI ÎN GALERIA DE MAI JOS O SELECŢIE DE FOTOGRAFII EXCEPŢIONALE DE LA SWPA 2012


© Felicia Simion, Romania, Youth Shortlist, Portraits, courtesy of Sony World Photography Awards 2012


© Ionut Hrenciuc, Romania, Open Shortlist, Panoramic, courtesy of Sony World Photography Awards 2012

Cel mai cuprinzător concurs de fotografie al anului, "Sony World Photography Awards" recunoaşte meritele celor mai buni fotografi din lume, fie că fac parte din generaţia fotografilor începători, fie că şi-au câştigat deja faima. 

Competiţia din acest se anunţă una extrem de strânsă, cu 112.000 de înscrieri din 171 de ţări, cu o listă scurtă a colecţiilor de fotografii ce dezvăluie în imagini poveşti extraordinare de viaţă de pe întreg globul.

Concursul pentru profesionişti reflectă un an care a stat sub semnul turbulenţelor de toate felurile: războiul din Libia, criza economică europeană, cu problemele din Grecia, dezastrul nuclear de la Fukushima (Japonia) şi linşarea lui Gaddafi - în categoria "Fotojurnalism & Documentar". Candidaţii la premiile categoriilor "Artă" şi "Publicitate" au scormonit în viaţa de zi cu zi şi au scos la iveală o comunitate de oieri din Islanda, cum se recoltează orezul pe plantaţiile din Sudul Chinei, un pelerinaj religios Polonia sau pe căutătorii de aur din Chile.

Vedeţi lista nominalizaţilor la SWPA 2012
Vedeţi fotografiile nominalizate la SWPA 2012

Selecţionarea fotografilor la Premiile Mondiale Sony pentru Fotografie le oferă acestora suportul organizaţiei, întrucât lucrările lor vor fi expuse în cadrul unei expoziţii majore la Somerset House din Londra. Evenimentul va coincide cu ceremonia de decernare a premiilor din Aprilie 2012. Ceremonia anuală Sony World Photography Award şi gala vor avea loc pe 26 aprilie la hotelul Hilton din Park Lane, Londra. Celebrarea competiţiei se va desfăşura simultan cu evenimentul World Photo din Londra, pe durata unei luni în care publicul va avea parte de o multitudine de evenimente fotografice.

Inaugurarea expoziţiei World Photo London va avea loc în weekendul 27-30 aprilie printr o serie de evenimente care includ recenzii de portofoliu, workshop-uri, simpozioane şi expoziţiile câştigătorilor Sony Photography Awards, evenimente ce vor continua până la data de 20 mai, 2012.


×
Subiecte în articol: fotografie
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close