Antena 3 CNN Actualitate Media Probleme pentru preşedintele Obama? Miliardarul Donald Trump vrea să cumpere publicaţia The New York Times

Probleme pentru preşedintele Obama? Miliardarul Donald Trump vrea să cumpere publicaţia The New York Times

Probleme pentru preşedintele Obama? Miliardarul Donald Trump vrea să cumpere publicaţia The New York Times
Sursa foto: Foto: hellobeautiful.com
de M.Z.    |    24 Ian 2013   •   13:45

Miliardarul american Donald Trump vrea să cumpere cotidianul The New York Times şi a avut deja mai multe întâlniri cu familia Sulzberger, de la care ar fi preluat deja publicaţia, informează Huffington Post în ediţia on-line.

Totuşi, informaţiile privind strategia pe care Trump ar avea-o pentru a prelua The New York Times sunt neclare. De asemenea, potrivit unor surse apropiate situaţiei, este puţin probabil ca familia Sulzberger să accepte oferta lui Trump.

Un purtător de cuvânt al lui Donald Trump a refuzat să comenteze informaţia. De asemenea, şi reprezentanţii grupului de presă Times, din care face parte publicaţia The New York Times, au refuzat să comenteze.

Publicaţia New York Times a introdus, pe 29 martie 2011, plata pentru conţinutul on-line pentru cititorii din întreaga lume. Cotidianul new-yorkez trece printr-o situaţie financiară dificilă, făcând mai multe disponibilizări în companie.

The New York Times a fost râvnit şi de alţi miliardari, Michael Bloomberg - primarul oraşului New York şi fondator al agenţiei de informaţii financiare Bloomberg, fiind la rândul său menţionat de-a lungul timpului printre potenţialii cumpărători interesaţi ai publicaţiei.

În cazul în care magnatul va reuşi preluarea prestigioasei publicaţii, acest lucru va fi o schimbare importantă pentru afacerile derulate de Donald Trump, care are în special businessuri în imobiliare.

The New York Times (NYT) este un cotidian american, înfiinţat la New York în 1851, an de când publicaţia a apărut fără întrerupere.

NYT este un susţinător al preşedintelui american Barack Obama, în timp ce Trump este unul dintre cei mai vocali contestatari ai acestuia.

Conform topului “Forbes” al miliardarilor lumii, Donald Trump (66 de ani) se situează pe poziţia 488, cu o avere estimată la peste 2 miliarde de dolari americani.

The New York Times Company este o companie internaţională de media, care în 2011 a înregistrat venituri de 2,3 miliarde de dolari. Compania deţine, printre altele, titlurile The New York Times, the International Herald Tribune, The Boston Globe, NYTimes.com, BostonGlobe.com, Boston.com.




×
Subiecte în articol: Donald Trump Barack Obama
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close