Antena 3 CNN Life Ciocolata belgiană ISIS şi-a schimbat numele, din cauza asemănării cu gruparea teroristă

Ciocolata belgiană ISIS şi-a schimbat numele, din cauza asemănării cu gruparea teroristă

Ciocolata belgiană ISIS şi-a schimbat numele, din cauza asemănării cu gruparea teroristă
Sursa foto: Foto: www.isischocolates.be
de M.Z.    |    04 Mar 2015   •   01:15

Celebra marcă belgiană de dulciuri ISIS a fost nevoită să-şi schimbe numele, din cauza asemănării cu sigla grupării jihadiste Stat Islamic, astfel că de-acum încolo se va numi Libeert, care este şi numele de familie al companiei, informează ziarul spaniol El Pais, potrivit Agerpres.

 
În timp ce gruparea teoristă Stat Islamic (ISIS, în engleză) lupta pentru a prelua controlul asupra localităţii siriene Kobane, în micul oraş Comines din sudul Belgiei cu circa 20.000 de locuitori, ciocolata începea să se deterioreze în magazia fabricii în aşteptarea comenzilor care nu mai veneau. Situaţia se prelungea din octombrie anul trecut.
 
Proprietarii au estimat că au pierdut între 50.000 şi 100.000 de euro. Italo-elveţiană, marca veche de aproape 100 de ani s-a văzut obligată să-şi schimbe numele din cauza conotaţiei ce trimite la jihadiştii care luptă în Irak şi Siria, decapitând şi arzând oameni de vii. 
 
"Numele făcea mult rău afacerii", a recunoscut Desiree Libeert, fiica proprietarului acestei companii fondate în 1923.
 
Pe 1 ianuarie 2014, partenerii companiei, care are 150 de angajaţi şi încasări de 35 de milioane de euro anual, au decis să schimbe acronimul (ISIS, de la Italo Suisse Italo Suisse). 
 
Numele făcea totodată trimitere la "zeiţa egipteană a dragostei şi frumuseţii", explică Desiree. A fost un ghinion faptul că au optat fără să ştie pentru un cuvânt care mai târziu avea să fie citat la ştirile negative de mass-media din întreaga lume. 
 
La discuţiile privind un nou nume, la care au participat cei cinci parteneri ai familei, s-a avut iniţial în vedere denumirea de "Liberty" ca un concept total opus terorismului. Însă până la urmă s-a optat pentru Libeert - destul de asemănător - pentru ambalajele dulciurilor acestei fabrici.
 

×
Subiecte în articol: ISIS ciocolata
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close