Antena 3 CNN Life Mihaela Bilic: "Micul-dejun nu e recomandat celor care vor să slăbească"

Mihaela Bilic: "Micul-dejun nu e recomandat celor care vor să slăbească"

Mihaela Bilic: "Micul-dejun nu e recomandat celor care vor să slăbească"
Sursa foto: foto: Facebook/ Mihaela Bilic
11 Iun 2018   •   16:21

Nutriționistul Mihaela Bilic desființează mitul potrivit căruia micul-dejun e cea mai importantă masă a zilei și recomandă să nu ne forțăm să mâncăm dimineața dacă nu ne este foame, mai ales dacă vrem să scăpăm de câteva kilograme.

"Necesitatea micului dejun poate avea argumente științifice cu o singură condiție: să-ți fie foame! A mânca dimineața e recomandat copiilor, persoanelor care urmează să desfășoare efort/muncă fizică, dar nu și celor care vor să slăbească. Știu, o să spuneți că trebuie să luăm micul dejun, că e cea mai importantă masă a zilei. Ei bine, lucrurile s-au schimbat",a scrie Mihaela Bilic pe, Facebook.

"Când vrei să slăbești trebuie să mănânci mai puțin. Atunci ce rost are să-ți începi ziua cheltuinddin puținele calorii pe care le ai în buget când te așteaptă o zi lungă de abținere în care cu siguranță o să-ți fie foame. Dacă corpul nu-ți cere, de ce să-i dai? Orice mâncare și oricât de puțină ar fi, mâncată fără foame îngrașă. Corpul nostru se află într-o situație absurdă: primește mâncare când nu cere, doar pentru că trebuie, e ignorat când își dorește ceva și este certat că nu slăbește",a adăugat Bilic.

 

×
Subiecte în articol: mihaela bilic
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close