Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă N-ai poftă de mâncare? Ce spune această stare despre sănătatea ta

N-ai poftă de mâncare? Ce spune această stare despre sănătatea ta

N-ai poftă de mâncare? Ce spune această stare despre sănătatea ta
de O.P.    |    31 Mar 2015   •   13:17

Persoanele mofturoase la mancare prezinta trasaturi comune si asociate unor tulburari psihice, se arata intr-un studiu recent publicat in revista de specialitate "Appetite".

Fiecare om are propriile lui preferinte culinare, insa nu toti pot fi inclusi in categoria mofturosilor, dupa cum arata un studiu efectuat pe 500 de persoane la Universitatea din Pennsylvania (SUA) si publicat in revista de specialitate "Appetite".

Aproximativ 36% din oameni au preferinte culinare aparte si se descriu despre "mofturosi" la mancare, comparativ cu restul care "mananca mai orice".

Oamenii mofturosi la mancare tind mai des sa refuze un preparat daca stiu ca a fost atins de altcineva din jurul lor. Totodata, tind sa refuze preparate culinare cu texturi diferite si care contin ingrediente care nu sunt vizibile, de tipul produselor pasate, caci nu pot vedea cu ochii lor exact ce contin.

Persoanele mofturoase la mancare au un simt gustativ mult mai sensibil decat restul, fiind mai predispusi sa aiba stimulari orale si senzatii de dezgust decat ceilalti.

Totusi, pana aici, totul este, in mare, absolut firesc. Totusi, studiul arata si o latura negativa a mofturosilor.

 

Citeste continuarea pe Lyla.ro

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close