Antena 3 CNN Life Știinţă Fenomen bizar în Antarctica: în stratul de gheață a apărut o deschizătură gigantică. Ce se află acolo

Fenomen bizar în Antarctica: în stratul de gheață a apărut o deschizătură gigantică. Ce se află acolo

Fenomen bizar în Antarctica: în stratul de gheață a apărut o deschizătură gigantică. Ce se află acolo
Sursa foto: foto: Pixabay.com
12 Oct 2017   •   11:11

La nivelul stratului de gheață al Antarcticii a apărut subit o breșă imensă, comparabilă ca suprafață cu Lacul Superior (America de Nord) sau de două ori mai mare decât suprafața Elveției. Acum, oamenii de știință se întreabă care este, cu adevărat, originea sa, cum de a apărut atât de rapid. După cum remarcă prof. Kent Moore de la Universitatea din Toronto, gigantica gaură din calota antarctică are un aspect de parcă gheața ar fi fost lovită (de către un obiect uriaș), ceea ce, evident, nu a fost cu putință.

Formarea uriașei găuri din stratul de „gheață de mare” – dezvoltat în condițiile de iarnă antarctică, îi nedumerește pe cercetători, al căror acces în zonă este limitat, cei mai apropiați oameni aflându-se la sute de kilometri de locul respectiv. Din cauza distanței la care se află zona în care a apărut deschiderea, precum și a accesului anevoios, determinat de către climatul extrem de dur, enigmaticul fenomen nici măcar n-ar fi fost observat, dacă n-ar fi existat sateliții de observație.

Mai mult, pe cunoastelumea.ro.

×
Subiecte în articol: Antarctica
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close