Antena 3 CNN Life Știinţă Minunea corpului uman, care i-a lăsat pe medici fără cuvinte. "I-a crescut la loc o parte din coasta TĂIATĂ la operaţie"

Minunea corpului uman, care i-a lăsat pe medici fără cuvinte. "I-a crescut la loc o parte din coasta TĂIATĂ la operaţie"

Minunea corpului uman, care i-a lăsat pe medici fără cuvinte. "I-a crescut la loc o parte din coasta TĂIATĂ la operaţie"
de O.P.    |    17 Sep 2014   •   09:54

Cercetătorii au observat că oamenii au o capacitate extraordinară de regenerare a oaselor, în special a coastelor. Ei au văzut că unui pacient i-au crescut la loc aproape 8 cm dintr-o coastă tăiată şi1 cm dintr-un cartilaj, în doar 6 luni de la trauma suferită.

Experimentele realizate pe cobai au arătat că aceştia, la fel ca oamenii, îşi pot regenera coastele în doar câteva luni.

Studiul a fost realizat de echipa coordonată de Francesca Mariani, de la USC Steam Cell Research din cadrul Universităţii California, scrie descoperă.ro.

Cu ajutorul unui tomograf, cercetătorii au monitorizat vindecarea unui pacient căruia medicii îi îndepărtaseră parţial o coastă.

După 6 luni, cei 8 cm de os şi 1 cm de cartilaj s-au regenerat în mare parte.

×
Subiecte în articol: operatii
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close