Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban anticipează acţiunile DNA

Ludovic Orban anticipează acţiunile DNA

Ludovic Orban anticipează acţiunile DNA
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Noi 2015   •   19:59

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, joi, despre situaţia deputatului liberal Ioan Oltean, că partidul va vota la vedere, în favoarea cererii formulate de Justiţie, dacă o astfel de solicitare va fi transmisă Parlamentului de procurori. 

 
"Dacă se va formula către Parlament o cerere pentru începerea urmăririi penale, reţinerea, arestul preventiv (în cazul deputatului Ioan Oltean - n.r. ), vom vota la vedere, aşa cum am votat în toate cazurile, în favoarea cererii formulate de Justiţie", a declarat deputatul PNL Ludovic Orban.
 
Se pare că Ludovic Orban anticipează ce va face justiţia şi ar fi avut de învăţat de la preşedintele PSD Liviu Dragnea.

Declaraţia lui Orban a fost comentată joi, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.
 
Direcţia Naţională Anticorupţie arată joi, într-un comunicat de presă, că deputatul Ioan Oltean este urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi trafic de influenţă. 
 
Potrivit anchetatorilor, deputatul ar fi primit mită 600.000 de euro, într-o biserică, de la omul de afaceri Mihai Rotaru, pentru a interveni să fie aprobată în comisia ANRP cererea acestuia de acordare a unei despăgubiri.
 
Ioan Oltean spune că nu ştie unde este biserica în care ar fi luat mita de 600.000 de euro
 
Ioan Oltean este deputat din 1990, fiind membru al Frontului Salvării Naţionale la acea dată. Ulterior a fost, în mod constant, în conducerea PD şi apoi a PDL. 
 
În 2012 a intrat în Parlament pe listele PDL, obţinând al cincilea mandat de deputat în circumscripţia Bistriţa-Năsăud. După fuziunea PDL-PNL, din 2014, a devenit vicepreşedinte al partidului liberal, fncţie pe care o ocupă şi în prezent.
 
În perioada septembrie 2014- februarie 2015 a fost şi vicepreşdinte al Camerei Deputaţilor. 
 

×
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close