Antena 3 CNN Politică Adrian Severin, acuzat de solicitare de mită, şi-a anunţat retragerea din PSE

Adrian Severin, acuzat de solicitare de mită, şi-a anunţat retragerea din PSE

Adrian Severin, acuzat de solicitare de mită, şi-a anunţat retragerea din PSE
Sursa foto: Foto: mediafax
21 Mar 2011   •   14:12
Update 21.25: Adrian Severin a anunţat că se va retrage din grupul socialiştilor europeni şi că nu va demisiona din Parlamentul European. Severina declarat că luat decizia în urma unei discuţii cu Martin Schultz, liderul PSE.

Update 16.15:  Europarlamentarii implicaţi împreună cu Adrian Severin în scandalul de corupţie au demisionat. Europarlamentarul sloven Zoran Thaler şi-a anunţat demisia în urmă cu puţin timp. Conservatorul austriac Ernts Strasser demisionase încă de ieri.

Aflat în centrul unui scandal de coruptie, europarlamentarul Adrian Severin, din rândul PSD, a cerut să
se autosuspende din BPN al partidului până la lămurirea situaţiei. Între timp, Direcţia Naţională Anticorupţie se autosesizează în cazul lui Severin, pe care publicaţia The Sunday Times îl acuză, printr-o anchetă, că ar fi cerut 12,000 de euro mită ca să promoveze un amendament in sprijinul mediului de afaceri. Adrian Severin declară că este victima unei înscenări.

Reuniunea lui Severin cu ziariştii sub acoperire de la Sunday Times a fost filmată în secret. După acceptarea propunerii, Adrian Severin le-ar fi spus reporterilor că amendamentul cerut de ei a fost depus de un alt român. Pentru serviciile sale de consultanţă, Severin şi-a cerut preţul.

În urma acestor dezvăluiri, Direcţia Naţională Anticorupţie s-a autosesizat în cazul eurodeputatului, iar Adrian Severin, care se consideră victima unei înscenări, s-a autosuspendat din Biroul Permanent National al PSD până la lămurirea situaţiei.

În apararea sa, Adrian Severin acuză chiar ziarul care a condus ancheta, reputatul Sunday Times, că ar fi unul de scandal şi adaugă că activitatea sa deranjează anumite cercuri de interese.

Un alt europarlamentar implicat in scandal, austriacul Ernst Strasser, a ales să demisioneze din toate funcţiile politice. La nivel european, militanţi pentru transparenţă au cerut o anchetă imediată privind legăturile între lobby-işti financiari şi membri ai Parlamentului European, iar legislativul comunitar a anunţat că va începe cercetările.
 




 

 

×
Subiecte în articol: Adrian Severin PSD
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close