Antena 3 CNN Politică Alina Gorghiu (PNL): Ce face Ponta este blat cu Băsescu

Alina Gorghiu (PNL): Ce face Ponta este blat cu Băsescu

Alina Gorghiu (PNL): Ce face Ponta este blat cu Băsescu
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    07 Mai 2014   •   20:43

Deputatul PNL Alina Gorghiu este de părere că premierul Victor Ponta face blat cu preşedintele Traian Băsescu, refuzând astfel să-l suspende din funcţie pe şeful statului.

 
"Cred că singura sancţiune (pentru Traian Băsescu - n.r.) este suspendarea în sine. Ce face domnul Victor Ponta, dacă mă întrebaţi pe mine, este un blat cu Traian Băsescu acum, pentru că este exact ce trebuia ca să nu se mai întâmple această dezbatere pe suspendare. Demersul domniei sale nu are niciun fel de şanse la CC, dar eu nu spun că preşedintele nu este într-un conflict cu Constituţia, dar asta se face în Parlament, aşa cum a fost şi în 2007, şi acum doi ani, şi nu printr-un conflict juridic de natură constituţională între preşedinţie şi guvern. 
 
Prin acest demers, dacă CC va spune că nu e conflict, şi va spune, pentru că aşa e, în momentul acela s-a terminat cu suspendarea. Demersul lui Ponta e blat pe faţă, a omorât subiectul suspendării", a explicat avocatul liberal Alina Gorghiu, miercuri, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.
 
Totodată, Gorghiu a precizat că partidul pe care îl reprezintă este, în continuare, un adversar al lui Traian Băsescu, dar mai dificilă decât suspendarea preşedintelui este demiterea.
 
"Suntem adversarii domnului Traian Băsescu în continuare, trebuia să facem mai mult decât data trecută", a precizat Gorghiu.
 

Guvernul a transmis, marţi, Curţii Constituţionale sesizarea privind implicarea preşedintelui Traian Băsescu în campania electorală.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Gândul Live, că în mod categoric nu a încălcat legea fundamentală şi a făcut referire la avizul Curţii din 2007, care spune că "preşedintele nu vine din nori". 
 
El a menţionat că în avizul 1 din 2007 se precizează plaja pe care preşedintele se poate mişca în spectrul politic şi faptul că şeful statului are dreptul la opţiuni politice, are dreptul să participe în dezbateri politice, are dreptul să fie susţinut de un partid şi să rămână apropiat unui partid. 

×
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close