Antena 3 CNN Politică Antonescu: Decizia privind candidatura lui Becali la parlamentare ar putea fi luată luni de PNL

Antonescu: Decizia privind candidatura lui Becali la parlamentare ar putea fi luată luni de PNL

Antonescu: Decizia privind candidatura lui Becali la parlamentare ar putea fi luată luni de PNL
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    12 Oct 2012   •   19:20

Crin Antonescu, co-preşedintele USL, a declarat, vineri seară, la Antena 3, că a fost contactat de George Becali, care şi-a exprimat intenţia de a susţine, împreună cu partidul său, Partidul Naţional Liberal.

"Domnul Becali m-a contactat. Şi-a exprimat intenţia de a susţine, împreună cu partidul său, Partidul Naţional Liberal. Am avut o discuţie cu domnul Becali şi am luat act de această dorinţă. Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt deschise şi se poate încheia un acord între partide", a spus Antonescu, vineri, într-o intervenţie telefonică în emisiunea "La Ordinea Zilei".

Potrivit lui Crin Antonescu, George Becali are calităţi care îl recomandă pentru a deveni membru al PNL.

"Becali are o serie de calităţi şi o serie de ...lucruri discutabile. Nu văd ceva care să împiedice înscrierea lui Becali în PNL, ca simplu membru", a afirmat co-preşedintele USL.

Antonescu a precizat că nu se pune problema întrării Partidului Noua Generaţie în USL, dar dacă Becali vrea să candideze pentru un mandat într-un colegiu din sectorul 6 al Capitalei trebuie să se înscrie în unul dintre partidele Uniunii Social Liberale.

"Opţiunea lui George Becali este către PNL. Eu i-am spus că lucrurile se pot discuta şi se pot rezolva. Rămâne ca săptămâna viitoare să luăm o decizie", a spus Crin Antonescu.

"Aş vrea să mai adaug că nu e Gigi Becali singurul om care se alătura acum USL-ului. Gigi Becali are o farmaţiune politică, nu foarte mare dar existentă, cu nişte puncte, există şi alţi oameni, PNL a deschis şi va deschide locurile sale unor oameni din societatea civilă, unor oameni din peisajul intelectual, cum a mai făcut-o de altfel, iar faptul că unii colegi nu sunt de acord cu asta nu înseamnă decât că există un pluralism de opinie", a mai declarat Crin Antonescu.


Europarlamentarul George Becali, finanţatorul Stelei, a declarat, joi seară, că el va fi susţinut de USL pentru un mandat într-un colegiu din sectorul 6 al Capitalei, iar PNG va susţine uniunea la alegerile din iarnă.

Mai mulţi membri ai PNL au afirmat în aceste zile că nu este oportună o fuziune a PNG cu PNL.

Europarlamentarul George Becali a spus miercuri, că s-a întâlnit în urmă cu câteva zile cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, pentru a-i propune fuziunea cu PNG.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close