Antena 3 CNN Politică Antonescu: Nu negociez cu Băsescu propunerea pentru Ministerul Justiţiei

Antonescu: Nu negociez cu Băsescu propunerea pentru Ministerul Justiţiei

Antonescu: Nu negociez cu Băsescu propunerea pentru Ministerul Justiţiei
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Apr 2013   •   16:19
Update 19:10: Crin Antonescu a declarat că nu va negocia cu președintele Traian Băsescu propunerea pe care liberalii o vor face pentru un nou ministru al Justiției, precizând că vor exista discuții cu premierul Victor Ponta, dar resposabilitatea nominalizării va reveni PNL.

"Am poate o altă abordare, nu negociez acum şi cu domnul Băsescu propuneri pe care o forţă politică susţinută de o majoritate parlamentară de 70% le face. Ştiţi că în privinţa asta am mai avut divergenţe cu domnul Băsescu, nu mă interesează ... Este o propunere pe care noi o facem, pe care o discutăm între noi, într-adevăr cu şeful Guvernului, cu premierul Ponta, pentru că este un Guvern condus de domnia sa, dar responsabilitatea acestei propuneri ne revine nouă. Ce crede domnul Băsescu despre asta e mai puţin important", a răspuns liderul PNL.

Liderul PNL a declarat de asemenea că senatorul Tudor Chiuariu nu va prelua ministerul Justiției, pentru a nu declanşa o discuţie legată de dosarul acestuia aflat în instanţă.

Crin Antonescu a declarat astăzi că îi este ”neclar” ce s-a întâmplat în cadrul ședinței CSM la care a participat și Victor Ponta, spunând că așteaptă clarificări de la premier, scrie Mediafax.

"Văd neclar, aştept clarificări, probabil că premierul le va da", a declarat Antonescu.

În ceea ce privește poziția de ministru al Justiției, președintele PNL a declarat că miercuri va fi decisă persoana care va ocupa această funcție.

De asemenea, Crin Antonescu a reiterat ideea că, în cazul în care Victor Ponta ar fi propus-o pe Laura Kovesi la șefia DNA, ar fi fost posibil ca PNL să ia în discuție renunțarea la ministrul Justiției.

Liderul PNL a respins totodată varianta unui ”troc” în USL în ceea ce privește ministerele coordonate de reprezentanții PSD sau PNL.

Antonescu a menționat că va avea o discuţie cu Victor Ponta privind ministrul Justiţiei, existând posibilitatea ca interimatul acestuia să fie mai scurt de 45 de zile dacă "se poate să fie dureros şi atunci se mai scurtează un pic suferinţa".

"Poate că premierul se întâlneşte cu preşedintele şi decid să ignore ce s-a întâmplat la CSM, şi să facă totuşi propuneri şi chiar şi numiri, deseară să şi semneze... nu ştiu. Vorbim pe supoziţii, ceea ce ştim deocamdată este că totul e neclar", a mai declarat Antonescu.

Liderul PNL a evitat să menționeze numele care va fi propus pentru portofoliul Justiției, dar a menţionat că viitorul ministru va trebui să urmeze procedurile recomandate de Comisiei Europeană în ceea ce priveşte propunerea procurorilor şefi.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close