Antena 3 CNN Politică Antonescu: PNL îşi menţine propunerile şi cere anularea documentelor privind înfiinţarea USD

Antonescu: PNL îşi menţine propunerile şi cere anularea documentelor privind înfiinţarea USD

Antonescu: PNL îşi menţine propunerile şi cere anularea documentelor privind înfiinţarea USD
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    18 Feb 2014   •   21:22

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, marţi seară, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL, că PNL a decis că îşi menţine propunerile pentru posturile de miniştri, inclusiv cea referitoare la postul de vicepremier pentru Klaus Iohannis, dorind, până la 15 iunie şi scăderea numărului de ministere.

"Au fost 3 propuneri, toate supuse votului. A fost adoptată cu 68 de voturi "pentru", 2 "împotrivă" şi 2 "abţineri" varianta următoare: PNL îşi menţine propunerile pentru posturile de miniştri care îi revin în cadrul cabinetului", a spus Antonescu.

Totodată, Crin Antonescu a declarat că Biroul Politic a decis ca formaţiunea să ceară partenerilor din USL anularea documentelor privind înfiinţarea USD.

"Extrem de important, PNL cere tuturor celorlalţi trei membri ai USL - PSD, UNPR şi PC, anularea imediată a documentelor legate de înfiinţarea USD, care contravin explicit protocolului USL, art 9 punctul 8", a precizat liderul PNL.


Iată cele mai importante declaraţii ale preşedintelui PNL:

-Sunt câteva chestiuni de principiu şi foarte concrete pe care le solicităm: respingerea cât mai urgentă a legii amnistiei şi graţierii, adoptarea urgentă a măsurilor legate de neimpozitarea profitului reinvestit şi reducerea CAS cu 5 puncte procentuale.

-Legat de structura guvernului, PNL solicită partenerilor săi, după rezolvarea acestei chestiuni, începerea discuţiilor pentru restructurarea guvernului, într-un orizont de timp până către 15 iunie, pentru reducerea numărului de ministere, a aparatului birocratic.

-În consecinţă, am cerut eu propunerea pentru excludere a domnului senator Ilieşiu, pentru a da un semnal foarte clar că PNL nu e o sală de aşteptare unde poposesc unii senatori şi deputaţi, e un partid liber dar organizat, unde nu orice nătărău poate vorbi orice în orice moment. Au fost 67 de voturi pentru, două împotrivă şi trei abţineri.

Biroul Politic Naţional al PNL s-a reunit, marţi, în jurul orei 17.00, la Parlament, pentru a discuta despre reconfirmarea mandatului de negociere în USL pe tema restructurării guvernamentale.


×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close