Antena 3 CNN Politică Antonescu rupe tăcerea în privinţa lui Iohannis: Nu se poate baza pe sprijinul meu. PNL dezminte declaraţiile

Antonescu rupe tăcerea în privinţa lui Iohannis: Nu se poate baza pe sprijinul meu. PNL dezminte declaraţiile

Antonescu rupe tăcerea în privinţa lui Iohannis: Nu se poate baza pe sprijinul meu. PNL dezminte declaraţiile
de M.T.    |    09 Noi 2014   •   14:27

Crin Antonescu rupe tăcerea cu exact o săptămînă înaintea turului decisiv şi îi dă lovitura finală lui Klaus Iohanis: nu îl susţine în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

„Nu putem să fim PNL şi să cântăm verde-nrourat. Nu merge!. Ori una, ori alta”, explică fostul prezidenţiabil al liberalilor, aluzie la imnul  lui Băsescu.

Declaraţiile au fost făcute pentru jurnaliştii de la PSNews.

Klaus Iohannis declara zilele trecute că a discutat la telefon cu Crin Antonescu şi că e convins că acesta îl susţine şi îl votează.

Declaraţiile lui Antonescu îl contrazic însă.

„Nu e o relaţie de conflict, nu e nici o relaţie apropiată, în sensul că eu nu particip la actualul proiect. Asta nu înseamnă că am ceva împotrivă să iasă preşedinte”, a spus fostul preşedinte al Senatului.

„În toţi aceşti ani, dintre care câţiva petrecuţi cu Klaus Iohannis şi luând câteva decizii importante prin consultare apropiate cu Klaus Iohannis, eu şi cei din PNL am dus nişte bătălii pentru o cauză în care am crezut. În proiectul şi discursul lui Iohannis, inclusiv cu privire la întâmplările din 2012, anumite concepte şi realităţi din politica românească sunt schimbate. Pentru mine nu s-au schimbat”, a adăugat Crin Antonescu.

Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, analistul Bogdan Chirieac a declarat că reacţia lui Antonescu nu i se pare un lucru neobişnuit.

„Cred că mai degrabă votanţii domnului Iohannis sunt votanţi anti-Ponta. Din acest punct de vedere, un sprijin important pe care l-ar fi putut avea domnul Iohannis în turul doi, sprijinul lui Crin Antonescu, ei bine, iată că nu-l are”, a spus Chirieac.

„Crin Antonescu ar fi putut face enorm, este cel mai bun orator din politica românească. Faptul că el manifestă neîncredere în Klaus Iohannis nu e deloc ceva care să-l bucure pe candidatul ACL”, a subliniat Bogdan Chirieac.

În replică, purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, susţine că fostul preşedinte PNL nu a făcut asemena declaraţii despre Klaus Iohannis.

„Am discutat cu domnul preşedinte Crin Antonescu şi vă pot informa pe această cale că nu a dat nicicum o asemenea declaraţie”, a afirmat Alina Gorghiu.


×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close