Antena 3 CNN Politică Avalanșă de respingeri în rândul miniștrilor propuși de Cioloș

Avalanșă de respingeri în rândul miniștrilor propuși de Cioloș

Audierilor în rândul miniștrilor propuși de Dacian Cioloș nu decurg tocmai după dorința acestuia.

Avalanșă de respingeri în rândul miniștrilor propuși de Cioloș
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    19 Oct 2021   •   11:29

Update 20:00 Ioana Mihăilă, propusă din nou pentru duncția de ministru al Sănătății, a primit aviz negativ din partea comisiei. Aceasta a primit 7 voturi ”pentru”, 18 voturi ”împotrivă” și 9 abțineri.

Update 19:00 Oana Ţoiu, propusă pentru funcţia de ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale, a primit, marţi, aviz nefavorabil din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului. Dintre membrii celor patru comisii de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, 24 de parlamentari au votat împotriva propunerii de aviz favorabil, 18 au votat pentru avizul favorabil, iar 5 parlamentari s-au abţinut.

Update 17.30: Ministrul propus la Justiţie, Stelian Ion a primit și el un aviz negativ, marţi, în urma audierii în cele opt comisii comune ale Cameri Deputaţilor şi Senatului.  Acesta a declarat în cadrul audierii că este necesară desfiinţarea Secţiei Speciale din Justiţie, pentru că este ”moartă”.

Update 17.00: Dragoș Pîslaru, propus pentru Ministerului Finanţelor a primit aviz negativ cu 16 voturi "împotrivă", 11 "pentru" şi 13 abţineri. Discuțiile au fost animate în cadrul Comisiei de Buget, Finanţe, Bănci. Deputatul PSD Marius Horia Ţuţuianu l-a întrebat pe Dragoş Pîslaru câte agenţii sunt în subordinea Ministerului de Finanţe şi să le denumească, dar acesta nu a știut răspunsul corect.  

Update 16.00: Iulia Popovici, propunerea USR-PLUS pentru postul de ministru al Culturii, a primit aviz negativ de la comisiile reunite de cultură ale Camerei Deputaților și Senatului.

Update 14:15. Cristian Ghinea a primit aviz negativ pentru funcția de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

”Sunt unul dintre cei care susțin fie votul pozitiv mâine, pe acest guvern, un guvern care și-a asumat foarte clar niște măsuri pe termen scurt anti-COVID, fie rapid refacerea coaliției de guvernare.  

Update 13:30. Ministrul desemnat al Transporturilor, Cătălin Drulă, primește aviz negativ din partea comisiilor de specialitate. El a obținut opt voturi „împotrivă”, șapte abțineri și 12 voturi „pentru”.

„Le mulțumesc colegilor pentru apreciere, pentru această aprobare din comisia de Transporturi. Aici am avut un dialog tehnic, un dialog pe proiecte. Înseamnă că există apreciere pentru munca depusă și față de ceea ce propunem să facem. Eu înțeleg că, implicit, avizul este pozitiv, dacă un aviz negativ a căzut la vot”, spune Cătălin Drulă.

Update 12:20. Dan Barna, propus de USR pentru Ministerul Afacerilor Externe a primit marți aviz negativ în comisiile de specialitate. Barna a avut 11 voturi „pentru”, 20 „împotrivă” și 10 abțineri.

”Plenul este suveran, majoritatea se confirmă sau se infirmă în Parlament, acest Cabinet va merge mâine în fața plenului, ne vom susține punctul de vedere și vom vedea care va fi decizia Parlamentului”, a declarat Barna.

Acesta a admis că portița pentru negocieri cu PNL este încă deschisă, dar cu un alt premier.

„Portița este în continuare deschisă, suntem total de acord să ne așezăm la masa dialogului pentru a continua coaliția. E o singură nuanță. Subiectul Florin Cîțu pentru USR este un subiect încheiat. Ca să fiu foarte clar. Este un premier care nu mai are susținerea politică a USR. În momentul în care avem un alt premier și putem vorbi de o nouă susținere politică în cadrul coaliției, evident portița USR este foarte deschisă.

Problema unui interimat este că, având în situații de criză dramatică pentru țară, având un guvern care nu poate să ia măsurile prompte și necesare în funcție de evoluția situației, lucrurile se vor agrava foarte tare. Eu sper să găsim maturitatea politică pentru ieșirea din acestă criză. Soluția proximă, rapidă și sănătoasă este ca mâine să avem un guvern deplin, care timp de câteva luni să treacă România prin criză. Altfel riscăm să rămânem încă niște săptămâni într-un balet fără finalitate”, a spus Dan Barna, după audierile din Parlament.

Primul aviz negativ în comisia parlamentare l-a primit Tudor Pop, propunerea la Ministerul Tineretului și Sportului.

Pop a avut 9 voturi pentru, 12 voturi împotrivă și 4 abțineri.

De asemenea, Iulia Popovici, ministrul propus la Cultură, a primit 4 voturi pentru, 9 împotrivă și 7 abţineri, avizul fiind negativ.

Marți au loc audierile celor propuși de Dacian Cioloș să ocupe funcțiile de miniștri. Miercuri urmează ca senatorii și deputații să acorde votul asupra întregului Guvern şi a programului de guvernare. Dacian Cioloș se bazează doar pe voturile celor 80 de parlamentari USR.

×
Subiecte în articol: ministri Dacian Cioloş audieri
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close