Antena 3 CNN Politică Baconschi: Preşedintele Băsescu nu mi-a reproşat absolut nimic

Baconschi: Preşedintele Băsescu nu mi-a reproşat absolut nimic

Baconschi: Preşedintele Băsescu nu mi-a reproşat absolut nimic
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    24 Ian 2012   •   17:47

Ministrul demis de la MAE, Teodor Baconschi, a declarat, marţi, după întâlnirea cu şeful statului, că preşedintele Traian Băsescu nu i-a reproşat absolut nimic şi că dialogul dintre ai a fost unul foarte călduros.

"Nu. Nu mi-a reproşat absolut nimic preşedintele Traian Băsescu", a declarat Baconschi.

El a adăugat că a discutat cu şeful statului subiecte legate de viitorul României şi de viitorul politicii româneşti.

"Am abordat subiecte mult mai importante decât soarta mea", a mai spus Teodor Baconschi.

După întâlnirea pe care Baconschi a avut-o cu preşedintele Băsescu, Administraţia prezidenţială a anunţat că şeful statului a semnat decretele pentru revocarea lui Teodor Baconschi din funcţia de ministru de Externe şi pentru numirea în acest post a lui Cristian Diaconescu.

Emil Boc a anunţat, luni, demiterea ministrului de Externe Teodor Baconschi, la şedinţa extraordinară a Parlamentului.

"Am luat decizia de revocare din funcţie a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, şi am înaintat preşedintelui României propunerea de revocare din funcţie pentru declaraţiile făcute", a spus Boc.

Motivul demiterii lui Baconschi este declaraţia jignitoare pe care ministrul a făcut-o la adresa protestatarilor. Într-o postare pe blogul personal, demnitarul a comparat protestatarii cu o "mahala violentă şi ineptă". Teodor Baconschi se află luni la Bruxelles, unde participă la reuniunea Consiliului de Afaceri Externe.

Citeşte şi Baconschi: Am fost demis prin telefon. Premierul Boc m-a sunat, nu mi-a dat SMS. Revocarea mea a fost o decizie politică

Postarea intitulată "Opoziţia socialistă a trecut în sfârşit la fapte", în care Teodor Baconschi a folosit, în urmă cu o săptămână, exprimarea "mahalaua ineptă" cu referire la protestarii din Piaţa Universităţii, nu se mai regăsea, luni seară, pe blogul acestuia.

Citeşte şi bilanţul mandatului pe care l-a făcut Baconschi, după demiterea de la MAE.

×
Subiecte în articol: Teodor Baconschi demitere
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close