Antena 3 CNN Politică Băsescu îl ameninţă pe Ponta cu Parchetul, în scandalul participării la Consiliul European

Băsescu îl ameninţă pe Ponta cu Parchetul, în scandalul participării la Consiliul European

Băsescu îl ameninţă pe Ponta cu Parchetul, în scandalul participării la Consiliul European
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    23 Iun 2012   •   20:06

Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis o scrisoare premierului Victor Ponta, în care îl ameninţă pe prim-ministru cu justiţia, în scandalul participării la Consiliul European, potrivit Antena 3.

Şeful statului spune în document că premierul îşi însuşeşte atribuţiile preşedintelui. Scrisoarea a fost trimisă în scandalul participării la Consiliul European.

Vă atrag atenţia asupra faptului că absenţa unei aprobări exprese din partea preşedintelui României cu privire la mandatul participării la reuniunea Consiliului European din 28-29 iunie 2012, coroborată cu lipsa delegării exprese a prim-ministrului în calitate de reprezentant al statului român va echivala din punct de vedere juridic cu o însuşire a unei atribuţii constituţionale a preşedintelui României de către prim-ministru.

În acest context, Crin Antonescu, copreşedinte al USL, l-a ameninţat la rândul său, din nou, pe şeful statului cu suspendarea.

"Sper ca preşedintele să nu dea naştere unui moment penibil acolo, în cazul în care se va duce. Asta ar însemna o tranşare a acestui scandal în România, fapt ce s-ar reduce printr-o discuţie despre suspendare", a atenţionat preşedintele PNL, Crin Antonescu, sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Vineri, şeful PNL l-a ameninţat din nou cu suspendarea pe preşedintele Traian Băsescu, dacă nu îl va învesti pe liberalul Puiu Haşotti la Ministerul Culturii.

Citeşte şi Administraţia prezidenţială nu comentează scrisoarea de ameninţare trimisă de Băsescu lui Ponta







×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close