Antena 3 CNN Politică Băsescu: Parteneriatul strategic cu SUA, o avere pentru România şi Ponta nu o poate pune sub semnul întrebării prin ambiguităţi

Băsescu: Parteneriatul strategic cu SUA, o avere pentru România şi Ponta nu o poate pune sub semnul întrebării prin ambiguităţi

Băsescu: Parteneriatul strategic cu SUA, o avere pentru România şi Ponta nu o poate pune sub semnul întrebării prin ambiguităţi
de M.T.    |    06 Mai 2014   •   23:00

Parteneriatul strategic cu Statele Unite reprezintă o avere pentru România, iar acesta nu poate fi pusă sub semnul întrebării de premierul Victor Ponta, prin ambiguităţi în raport cu ceea ce se întâmplă în Ucraina, consideră preşedintele Traian Băsescu.

„Eu am construit acest parteneriat în timp, el este materializat prin foarte multe lucruri, inclusiv în zona economică, dar toţi ştiu că mandatul meu se apropie de sfârşit şi nimeni nu are garanţia acum că Victor Ponta va continua linia construită cu atâta migală timp de 10 ani”, a spus Băsescu, la Palatul Cotroceni.

„Un parteneriat strategic pentru secolul XXI cu Statele Unite care acoperă valenţe de securitate naţională, de dezvoltare economică, de investiţii, de schimburi în educaţie este, în opinia mea, a treia mare reuşită a clasei politice româneşti după intrarea în NATO şi UE. Aceasta este o avere pentru România şi Victor Ponta nu o poate pune sub semnul întrebării prin ambiguitatea Guvernului şi a domniei sale în raport cu ce se întâmplă în Ucraina şi cine e responsabil de ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a continuat preşedintele.

De asemenea, Băsescu l-a acuzat pe premierul Ponta că a creat ambiguitate asupra orientării strategice a Românei, prin lansarea unor teorii despre parteneriatul strategic cu China, în condiţiile în care există deja un astfel de parteneriat cu Statele Unite.

„Cea mai mare greşeală ar fi să creăm confuzie şi să tratăm Statele Unite în acelaşi fel cu orice altă ţară. Sigur că sunt un adept al unei bune relaţii cu China, am stimulat-o, dar de aici până la a crea confuzie şi a merge până la slugărnicia de a scoate drapelul UE în Parlament când vine premierul Chinei, ca şi cum România intrase probabil în Uniunea Euroasiatică sau mai ştiu eu unde intrase, e jenant, iar aceste lucruri creează confuzie cu privire la linia pe care România doreşte să evolueze în continuare”, a mai precizat Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close