Antena 3 CNN Politică Băsescu: Toată ţara asta a devenit una de mămicuţe şi bebeluşi

Băsescu: Toată ţara asta a devenit una de mămicuţe şi bebeluşi

Băsescu: Toată ţara asta a devenit una de mămicuţe şi bebeluşi
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Dec 2010   •   21:55

Preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat, în cadrul unei emisiuni la postul TVR, că în urma deciziei de a modifica indemnizaţia pentru creşterea copilului şi a perioadei concediului, toată ţara s-a transformat în "mămici şi bebeluşi".

„În ultima vreme, România nu mai are femei, are mămici. Şi nu mai are copii, are bebeluşi. Toată ţara asta a devenit o ţară de mămicuţe şi bebeluşi.”

De asemenea, şeful statului a infirmat teoria conform căreia prin aceste tăieri se economiseşte foarte puţin spunând "pic cu pic se face lacul".

Peste o sută de mame şi bebeluşii lor protestează, joi dimineaţă, în Piaţa Victoriei, pentru a cere Guvernului să renunţe la decizia de reducere a concediului maternal.

Mamele spun că măsurile Guvenului au un impact negativ asupra dezvoltării copiilor, având în vedere că numărul grădiniţelor şi creşelor este din ce în ce mai mic.

Ele sunt nemulţumite atât de decizia de reducere a perioadei de acordare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului, cât şi de menţinerea limitei maxime de 3.400 de lei pe lună a indemnizaţiei şi în 2011. Mamele vor ca limita maximă să fie de 4.000 de lei.
 

Băsescu: Femeile s-au transformat în mămici şi copiii în bebeluşi

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu bebelusi
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close