Antena 3 CNN Politică Blaga şi Boc au anunţat că vor candida la şefia PDL

Blaga şi Boc au anunţat că vor candida la şefia PDL

Blaga şi Boc au anunţat că vor candida la şefia PDL
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Mar 2011   •   20:42
UPDATE 20:50. Vasile Blaga şi Emil Boc au anunţat că vor candida la şefia PDL, informează Gândul.

Planul lui Traian Băsescu înaintea întâlnirii cu liderii PDL era ca Emil Boc să-şi prezinte joi demisia de la Guvern, scrie „Gândul“. În locul lui Boc ar urma să fie desemnat un premier tehnocrat, variantă agreată şi de Boc dacă primeşte sprijinul filialelor pentru un nou mandat la şefia PDL.

Conform unor surse din PDL, planul pus la cale de Băsescu este ca Boc să-şi prezinte demisia joi, după moţiunea de cenzură a opoziţiei, iar în loc lui să fie nominalizat un prim-ministru tehnocrat. Actualul şef al Guvernului ar fi de acord cu această variantă dacă primeşte, în schimb, sprijinul filialelor pentru un nou mandat la conducerea partidului.

Blaga, piedică în calea lui Boc către şefia PDL

Proiectul prezidenţial are însă o piedică majoră: candidatura lui Vasile Blaga la preşedinţia PDL. Sursele citate au precizat că Blaga ar vrea să-şi anunţe candidatura tot după moţiunea de cenzură, probabil joi. Dacă fostul ministru de Interne va intra în competiţia pentru şefia partidului, atunci ar avea şansele cele mai mari să câştige lupta, indiferent de cel cu care va concura.

În această situaţie, Emil Boc ar rămâne şi fără şefia partidului, şi fără cea a Guvernului, aşa că premierul nu va mai fi dispus să demisioneze din Cabinet, după cum relatează unii dintre apropiaţii săi.

În cazul în care Blaga candidează şi Emil Boc rămâne la Guvern, Băsescu pierde pe toată linia: PDL iese total de sub controlul său, iar guvernarea se va eroda şi mai puternic. Or, preşedintele nu este dispus să piardă nici partidul, nici Guvernul.

"Probabil că, dacă va vedea că nu există susţinere pentru varianta premierului tehnocrat, preşedintele îi va cere direct lui Blaga să nu candideze", a declarat pentru "Gândul" un vicepreşedinte al PDL, înaintea întâlnirii.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close