Antena 3 CNN Politică Boc: Românii au redus consumul de şampon şi săpun pe fondul crizei

Boc: Românii au redus consumul de şampon şi săpun pe fondul crizei

Boc: Românii au redus consumul de şampon şi săpun pe fondul crizei
Sursa foto: Foto: Mediafax
03 Mar 2011   •   23:27

Premierul Emil Boc a declarat, joi, la TVR, că bugetul cu 19% mai mic pe care românii l-au alocat produselor pentru igienă este un lucru perfect normal în condiţiile unei crize economice.

 
"E firesc, din nefericire. În condiţiile în care s-au redus veniturile, fiecare şi-a restrâns cheltuielile. Aşa facem şi fiecare în familie", a afirmat primul-ministru, spunând că şi Guvernul la nivel macro a fost nevoit să ajusteze cheltuielile la fel cum a făcut fiecare familie.
 
Mai mult decât atât, primul ministru a menţionat că în creşterea consumului se vor resimţi "un pic" şi creşterea salariilor bugetarilor cu 15%, precum şi a 1,541 milioane de pensii aferente grupelor I şi II de muncă, iar în perioada următoare sunt şanse să sperăm la ieşirea din recesiune'.
 
În acelaşi timp, Boc a spus că în 2010 a resimţit criza "poate mai aspru şi mai acut ca orice român", pentru că a fost nevoit, împreună cu partenerii din coaliţie, să ia deciziile grele de austeritate pentru a putea asigura supravieţuirea economică a ţării. 

"Ne-a trecut glonţul pe la ureche. Asta s-ar fi întâmplat dacă nu am fi luat măsurile de ajustare bugetară: ne lovea glonţul direct în plin. (...) Astăzi, am fi avut un deficit bugetar de 14%. Vă daţi seama ce ar fi însemnat aceasta? Dacă nu luam acele măsuri, nu veneau salariile luni în şir în România. Deci ne-a trecut glonţul pe lângă ureche. Am făcut ceea ce trebuie, am stabilizat economia, acum putem să ne uităm un pic mai optimişti. Partea grea a lucrurilor a trecut", a declarat Emil Boc.
 

×
Subiecte în articol: Boc Emil Boc sampon sapun premier TVR
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close