Antena 3 CNN Politică Bogdan Chirieac: Traian Băsescu face campanie electorală pentru că poate

Bogdan Chirieac: Traian Băsescu face campanie electorală pentru că poate

Bogdan Chirieac: Traian Băsescu face campanie electorală pentru că poate
de M.T.    |    13 Oct 2014   •   19:31

Traian Băsescu „face campanie electorală pentru că poate, pentru că are voie, pentru că poate să schimbe legea”, consideră analistul Bogdan Chirieac.

Afirmaţia a fost făcută în contextul declaraţiei de presă pe care Traian Băsescu a susţinut-o luni la Palatul Cotroceni, în care preşedintele a precizat că o susţine pe Elena Udrea la alegerile pentru cea mai importantă funcţie în stat.

„În mandatele domnului Traian Băsescu, aceste lucruri au fost aduse la un nivel nemaiîntâlnit, în sensul în care, la fel ca în SUA, poţi face campanie electorală pe faţă, cu însemnele prezidenţiale”, a spus jurnalistul, în cadrul emisiunii "La ordinea zilei", de la Antena 3.

„Nu cred că doamna Udrea este în degringoladă. Noi, în prognoza DC News, am situat-o şi o situăm în continuare la 5%, adică bazinul PMP. Nu cred că se duce mai sus, mai jos”, a adăugat Bogdan Chirieac.

În opinia jurnalistului, „poţi să faci lobby şi dacă nu eşti disperat, în speranţa că mai iei câteva procente”, dar, „în acest moment, concursul este între cei doi mari: Ponta şi Iohannis, cu diferenţele care sunt între ei”.

Bogdan Chirieac este de părere că preşedintele a protejat-o de-a lungul timpului pe Elena Udrea pentru că „este bine să ai şi nişte urmaşi, cum l-a avut domnul Iliescu pe domnul Năstase, de exemplu. Cred că de un singur lucru n-a reuşit să o protejeze, de presă”.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close