Antena 3 CNN Politică BREXIT. Bogdan Chirieac: Nu se aștepta nimeni, nici chiar Bruxelles-ul nu are un plan B în acest caz

BREXIT. Bogdan Chirieac: Nu se aștepta nimeni, nici chiar Bruxelles-ul nu are un plan B în acest caz

BREXIT. Bogdan Chirieac: Nu se aștepta nimeni, nici chiar Bruxelles-ul nu are un plan B în acest caz
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    24 Iun 2016   •   08:59

Ieșirea Marii Britanii din UE este un moment istoric la care nu se aștepta nimeni, nici chiar Bruxless-ul care nu are un plan de rezervă pentru această situație, a spus, vineri, analistul politic Bogdan Chirieac.

”Nu se aștepta nimeni până la urmă, și nici chiar Bruxelles-ul care nu are un plan B pentru ieșirea Marii Britanii din UE. E un moment istoric și pentru Marea Britanie, și pentru Uniunea Europeană, și pentru România”, a comentat analistul politic Bogdan Chirieac, vineri, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Datorită numărului mare de off-shore-uri, Marea Britanie se poate descura singură mai bine decât Germania, spre exemplu, a apreciat analistul.

”Marea Britanie e singurul stat din UE care își poate permite, fără probleme pe termen mediu și lung, să iasă din UE. 33% din off-shore-urile mondiale aparțin Marii Britanii, deci ei se pot descurca și separat de UE. Alte state nu o pot face, nici Germania”, a adăugat Chirieac.

Britanicii au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană, potrivit estimărilor marilor canale de televiziune ale ţării, la finalul unui referendum istoric care a făcut deja să se simtă primele sale efecte asupra pieţelor asiatice, potrivit AFP şi Reuters.

După numărarea a peste 90% din voturi începe să se contureze din ce în ce mai clar ce au ales britanicii. 51,7% dintre ei nu vor să mai facă parte din Uniunea Europeană.

 

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close