Antena 3 CNN Politică Călin Popescu Tăriceanu: Doamna Gorghiu vrea să asigure prezența la guvernare a PNL, chiar dacă pierde alegerile, cu sprijinul președintelui

Călin Popescu Tăriceanu: Doamna Gorghiu vrea să asigure prezența la guvernare a PNL, chiar dacă pierde alegerile, cu sprijinul președintelui

Călin Popescu Tăriceanu: Doamna Gorghiu vrea să asigure prezența la guvernare a PNL, chiar dacă pierde alegerile, cu sprijinul președintelui
27 Sep 2016   •   16:25

Călin Popescu Tăriceanu, copreședintele ALDE, îi cere președintelui Klaus Iohannis să spună tranșant care va fi opțiunea sa privind nominalizarea unui premier după alegerile din decembrie, în contextul în care Alina Gorghiu, copreședintele PNL, a spus că își dorește ca partidul său, eventual într-o alianță cu USR, să fie cel care va nominaliza premierul, chiar dacă este clar că PNL nu va avea peste 51% dintre mandatele parlamentare.

”Doamna Gorghiu vrea să asigure prezența la guvernare a PNL, chiar dacă pierde alegerile, cu sprijinul președintelui” crede Călin Popescu Tăriceanu, care a cerut garanții publice de la președintele Iohannis, că nominalizarea pentru premier va fi cea a partidului care formează o majoritate.

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu este de părere că președintele Iohannis ar trebui să adopte o poziție cât se poate de transparentă în această chestiune.

”Doamna Gorghiu transpiră pentru a reuși să ajungă la puterea executivă. Punctele ei de vedere ar putea fi legitime din această perspectivă. Eu îi sugerez președintelui Iohannis că ar fi bine, ca în modul cel mai transparent, să spună de acum ce opțiune va avea, dacă un partid, indiferent care ar fi el, ar putea realiza după alegeri o majoritate, cui va da domnia sa puterea. Acestui grup de partide care vor avea însumate peste 50%, sau unui partid, indiferent care ar fi el, cu un punctaj sub 50%. Asta ar fi bine să lămurească, cetățenii să știe dacă se mai duc la vot sau nu” a spus Sorin Roșca Stănescu, marți, la ”100 de minute”.

Întrebat de un jurnalist, marți, după ședința CSAT, dacă îi oferă public aceste garanții lui Călin Popescu Tăriceanu, Klaus Iohannis a răspuns că lui personal nu are de ce să-i ofere garanții.

”Domnului Tăriceanu n-am ce garanții să-i dau, dar românilor le-am dat garanții când am depus jurământul, că voi respecta legile și voi face ceea ce e mai bine pentru țară” a spus Klaus Iohannis.

×
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close