Antena 3 CNN Politică Cazul lui Şova ar putea fi dezbătut în plen, în cazul în care Comisia juridică nu vine cu o propunere

Cazul lui Şova ar putea fi dezbătut în plen, în cazul în care Comisia juridică nu vine cu o propunere

Cazul lui Şova ar putea fi dezbătut în plen, în cazul în care Comisia juridică nu vine cu o propunere
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Mai 2015   •   16:49

Preşedintele Senatului spune că în cazul în care Comisia juridică nu va veni cu "o propunere articulată" în cazul senatorului Şova, situaţia va fi dezbătută în plen.

"Dacă avem din partea Comisiei juridice o propunere articulată, care a primit votul în Comisie, atunci o supunem pe aceea plenului, care poate s-o aprobe sau poate s-o respingă. Dacă Comisia nu ajunge la nicio propunere, pentru că nu pot să întrunească votul majoritar, atunci în plen încep discuţiile, vin propunerile din partea liderilor grupurilor parlamentare sau a celorlalţi senatori şi se supun acelea la vot", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu. Declaraţia vine după ce Biroul Permanent a respins raportul Comisiei juridice în care erau prezentate două soluţii.

"Comisia juridică n-a putut să ajungă la o concluzie, n-a putut să formuleze un punct de vedere pentru că niciuna dintre variante nu a întrunit votul majoritar şi atunci Biroul Permanent a cerut Comisiei juridice să se reunească până săptămâna viitoare, marţi, când vom avea următoarea şedinţă de plen, să vină cu un proiect de hotărâre care să fie supus votului plenului Senatului", a mai spus Tăriceanu.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close