Antena 3 CNN Politică CHIUL PARLAMENTAR: Deşi încasează lunar bani pentru birouri, unii dintre ei nici nu şi le-au amenajat

CHIUL PARLAMENTAR: Deşi încasează lunar bani pentru birouri, unii dintre ei nici nu şi le-au amenajat

CHIUL PARLAMENTAR: Deşi încasează lunar bani pentru birouri, unii dintre ei nici nu şi le-au amenajat
30 Apr 2013   •   16:37

Parlamentarii iau bani în fiecare lună pentru amenajarea birourilor, dar nu sunt de găsit acolo. Asta, în situaţia în care chiar au birouri în colegiile în care au fost aleşi. "Distracţia" ne costă un milion şi jumătate de euro, lunar.

"Noi mergem la muncă în teritoriu, luni şi marţi", susţine Niculae Mircovici, secretarul Camerei Deputaţilor.

Pentru că parlamentarii s-au tot lăudat cu muncă în teritoriu, jurnaliştii le-au căutat birourile. Misiune imposibilă, pentru că unii dintre ei nu şi le-au amenajat.

Întrebat de jurnalişti unde îşi are biroul, un senator ARD, Valeriu Todiraşcu, a răspuns că este "la Palatul Parlamentului, chiar la Senat", deşi ar fi trebuit să fie în sectorul 6, acolo unde senatorul a fost ales.

Deşi senatul susţine că nu decontează bani pentru birou, site-ul Senatului spune altceva. Domnul Todiraşcu a luat în fiecare lună aproape 10.000 de lei pentru utilităţi şi salariile angajaţilor din biroul senatorial.

Cu greu a fost găsit şi biroul parlamentar al deputatului PDL Gheorghe Udrişte.

"Am găsit biroul senatorului PSD, Gabriel Mutu, însă nu şi pe domnul parlamentar. Nici n-am avea cum pentru că uşa are interfon, însă niciun cod de acces. Aşa că nici alegătorii n-au cum să-l găsească pe senator", spune reporterul Antena 3, Andreea Dumitrache.

De negăsit a fost şi parlamentarul PNL, Raluca Ispir. Doamna deputat se jură, însă, că a stat toată ziua printre oameni.


×
Subiecte în articol: parlament Senat Camera Deputatilor
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close