Antena 3 CNN Politică CJ Sălaj a aprobat organizarea unui referendum pe tema reorganizării teritoriale

CJ Sălaj a aprobat organizarea unui referendum pe tema reorganizării teritoriale

CJ Sălaj a aprobat organizarea unui referendum pe tema reorganizării teritoriale
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Iun 2011   •   11:56

Consiliul Judeţean Sălaj a aprobat, joi, organizarea unui referendum pentru consultarea cetăţenilor cu privire la propunerea de desfiinţare a judeţului Sălaj. Data referendumului va fi stabilită în momentul apariţiei unei iniţiative legislative legate de reorganizarea administrativă a ţării, informează Agerpres.

Tema organizării unui referendum a fost cel mai discutat punct de pe ordinea de zi, consilierii tuturor celor patru formaţiuni politice reprezentate (PDL, PSD, PNL şi UDMR) subliniind faptul că un referendum este necesar. Oportunitatea organizării acestuia în perioada următoare este legată de discuţiile din cadrul coaliţiei de guvernare, unde proiectul pentru reorganizare teritorială a fost amânat.

"Dăm un semnal, şi pentru Parlament, pe perioda vacanţei, că fără referendum să nu mi se facă o reorganizare administrativ-teritorială. Deci, această variantă a proiectului eu o apreciez în sensul că am deja, printr-un document, un semnal: eu, judeţului Sălaj, vreau să fac referendum pentru reorganizare" a declarat Csoka Tiberiu, vicepreşedintele CJ Sălaj.

Singurii consilieri care au votat împotriva organizării unui referendum au fost membrii PDL, care susţin că, deşi consultarea publică într-un demers atât de important ca reorganizarea teritoriala este imperativă, suspendarea discuţiilor pe această temă în coaliţia de guvernare, fac ca subiectul să nu mai fie de actualitate.

×
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close