Antena 3 CNN Politică Cum reacţionează politicienii români când sunt întrebaţi dacă ar renunţa la diurne: se enervează şi cer MĂRIRE de salariu

Cum reacţionează politicienii români când sunt întrebaţi dacă ar renunţa la diurne: se enervează şi cer MĂRIRE de salariu

Cum reacţionează politicienii români când sunt întrebaţi dacă ar renunţa la diurne: se enervează şi cer MĂRIRE de salariu
de O.P.    |    01 Aug 2014   •   06:39

Deputaţii primesc o diurnă pentru a se deplasa de la domiciliu la şedinţele de la Palatul Parlamentului, şi încă o diurnă pentru a pleca de la Parlament acasă.

Peste 2 milioane de euro au intrat în buzunarele lor de la începutul mandatului pînă acum, doar pentru a fi stimulaţi să facă drumul de acasă până la Bucureşti.

Întrebaţi dacă ar face un sacrificiu pentru bugetul sărac şi ar renunţa la diurne, aleşii reacţionează nervos şi cer... salarii mai mari!

Un reporter al Antenei 3 a spus că este angajat al unui departament fictiv al Camerei Deputaţilor şi i-a întrebat pe aleşi dacă ar fi dispuşi să renunţe la diurne, pentru a se realiza economii la bugetul public.

Întrebarea i-a enervat pe demnitari. Mihai Deaconu, deputat PP-DD,  acuză faptul că unii dintre colegii săi primesc mai mulţi bani decît el şi cere şi o mărire de leafă, pentru că parlamentarii au nevoie de bani pentru haine şi mâncare.

Cătălin Rădulescu, deputat PSD, cere şi el o majorare a indemnizaţiilor, pentru că parlamentarii din Albania câştigă mai bine.

Rădulescu susţine că el îşi donează salariul săracilor, dar numai în perioada de vară.

Nici deputatul PNL, Radu Zlati, nu are o părere bună despre eliminarea banilor pentru deplasări.

Alţi deputaţi au reacţionat chiar nervos când au auzit că ar trebui să renunţe la diurne.

×
Subiecte în articol: politicieni
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close