Antena 3 CNN Politică Darius Vâlcov rămâne în arest la domiciliu

Darius Vâlcov rămâne în arest la domiciliu

Darius Vâlcov rămâne în arest la domiciliu
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Mai 2015   •   14:13

Darius Vâlcov rămâne în arest la domiciliu, decizia fiind luată de Instanţa Supremă. Fostul ministru este trimis în judecată într-un dosar în care este acuzat că a primit două milioane de euro mită de la un afacerist, pentru ca acesta să primească un contract cu primăria Slatina. Darius Vâlcov a recunoscut doar o parte din faptele de care este acuzat.

Acesta a încercat să încheie un acord de recunoaştere cu procurorii, dar a fost refuzat. Potrivit anchetatorilor, Vâlcov ar fi încercat să mascheze primirea mitei prin cumpărarea a peste 100 de tablouri, pe care urma să le folosească pentru deschiderea unei galerii de artă.  

Potrivit procurorilor, începând din 2011 şi până la data reţinerii sale, Darius Vâlcov a efectuat operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţia de primar, senator şi ministru. Vâlcov s-ar fi folosit de informaţiile obţinute când a ocupat cele trei funcţii pentru a sprijini o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură, deţinute de fostul ministru al Finanţelor, dar administrate prin interpuşi.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close