Antena 3 CNN Politică CCR: Nu s-a întrunit cvorum pentru ca referendumul să fie valabil. Băsescu se întoarce la Cotroceni

CCR: Nu s-a întrunit cvorum pentru ca referendumul să fie valabil. Băsescu se întoarce la Cotroceni

CCR: Nu s-a întrunit cvorum pentru ca referendumul să fie valabil. Băsescu se întoarce la Cotroceni
21 Aug 2012   •   13:39
Curtea Constituţională a constatat, în hotărârea adoptată marţi, că procedura de organizare a referendumului a fost respectată, dar că nu s-a întrunit condiţia de cvorum pentru ca scrutinul să fie valabil. CC menţionează că, la data publicării deciziei în Monitorul Oficial, Traian Băsescu îşi reia atribuţiile.

Conform unor surse oficiale citate de Mediafax, decizia a fost luată cu 6 voturi la 3. Şedinţa de marţi a Curţii Constituţionale a durat mai puţin de trei ore.

Curtea Constituţională se va întruni, miercuri, la ora 10.00, pentru citirea hotărârii privind referendumul din 29 iulie.

CITEŞTE COMUNICATUL CCR

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat că CC a constatat că referendumul este valid din punct de vedere al organizării, dar că nu s-a îndeplinit condiţia de cvorum. 

Judecătorul Tudorel Toader: Decizia CC, de invalidare a referendumului, a fost luată "cu majoritatea legală cerută"

Şapte milioane şi jumătate de români au votat pentru demiterea preşedintelui suspendat. Cei 9 judecători au fost nevoiţi să stabilească  dacă a fost atins cvorumul impus pentru acest referendum.

Protest în faţa Curţii Constituţionale


Şedinţa Curţii Constituţionale ar trebui să înceapă la ora 10.00. La finalul ei, ar trebui să aflăm soarta referendumului. Potrivit legii, e nevoie de o majoritate de 6 voturi dintr-un total de 9 judecători.

Cine sunt cei nouă judecători care decid soarta României

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că a trimis Curţii Constituţionale o adresă cu informaţiile primite de la MAI.

Noile date cetralizate de MAI elimină de pe listele electrorale permanente peste 34.000 de români decedaţi între timp. Sunt semne de întrebare şi asupra celor 500.000 de oameni fără cărţi de identitate şi a celor 3 milioane de cetăţeni românii care locuiesc în alte state.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat că CC va lua în calcul răspunsul Guvernului privind listele electorale permanente.





×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close