Antena 3 CNN Actualitate Când îşi reia Traian Băsescu atribuţiile de preşedinte al României

Când îşi reia Traian Băsescu atribuţiile de preşedinte al României

Când îşi reia Traian Băsescu atribuţiile de preşedinte al României
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    21 Aug 2012   •   14:12

Traian Băsescu îşi reia exercitarea atribuţiilor constituţionale şi legale de preşedinte al României de la data publicării hotărârii Curţii Constituţionale privind referendumul din 29 iulie în Monitorul Oficial, potrivit unui comunicat al Curţii Constituţionale Române.

Totodată, la data publicării hotărârii în Monitorul Oficial încetează interimatului lui Crin Antonescu în exercitarea funcţiei de preşedinte al României.

"Prezenta hotărâre se prezintă Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună. Hotărârea este definitivă şi general obligatorie şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi în presă", se arată în comunicatul CCR.

Propunerea de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu a trecut, în data de 6 iulie, de votul Parlamentului. S-au înregistrat, oficial, 256 de voturi în favoarea suspendării preşedintelui Traian Băsescu, în timp ce împotriva propunerii au fost 114 voturi, iar două voturi au fost declarate nule.

Crin Antonescu a preluat, pe 10 iulie, mandatul de preşedinte interimar.

Curtea Constituţională a constatat, în hotărârea adoptată marţi, că procedura de organizare a referendumului a fost respectată, dar că nu s-a întrunit condiţia de cvorum pentru ca scrutinul să fie valabil.

Citeşte şi: Ce reacţie au avut protestatarii la decizia CCR de invalidare a referendumului

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close