Antena 3 CNN Politică DNA începe urmărirea penală în dosarul banilor UNPR. Reacţia UNPR

DNA începe urmărirea penală în dosarul banilor UNPR. Reacţia UNPR

DNA începe urmărirea penală în dosarul banilor UNPR. Reacţia UNPR
de S.T.    |    15 Ian 2016   •   18:13

Procurorii DNA au început urmărirea penală in rem într-un dosar în care cercetează modul în care oficiali ai UNPR au cheltuit banii partidului, iar în acest caz au fost făcute şi percheziţii în decembrie 2015.

UNPR a pus la dispoziţia DNA toate documentele solicitate privind Fondul Solidaritatea, constituit în 2010 pentru sprijinirea celor afectaţi de criza financiară, a declarat, vineri, vicepreședintele UNPR.

„Au fost solicitate documente și au fost puse imediat la dispoziția procurorilor, pentru că este obligația DNA să lanseze o verificare dacă e vreo sesizare și probabil că este, nu am de unde să știu. Percheziție nu s-a efectuat, pentru că la solicitare s-au dat documentele în totalitate. (…)  S-au cerut documente cu privire la gestionarea unor fonduri privind Fondul Solidaritatea. Atât noi, cei din conducerea partidului, cât și membri simpli și simpatizanții, am considerat că e bine să facem donații donații personale pentru a ajuta persoanele defavorizate în perioada de criză. S-a strâns într-un cont. Aproximativ 620 de milioane bani vechi. Toți banii care au fost strânși au fost virați din bancă în bancă la Ministerul de Finanțe care i-a folosit în favoarea respectivelor persoane. Din punctul nostru de vedere e o acțiune benefică și ar trebui să fie lăudată”, a declarat Eugen Nicolicea, vicepreședintele UNPR, vineri, la „100 de minute cu Alessandra Stoicescu”.

Vezi AICI ediția integrală a emisiunii „100 de minute cu Alessandra Stoicescu”.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close