Antena 3 CNN Politică Dosarele Băsescu. Sunt vizaţi fostul preşedinte, fiicele, fratele, ginerele, cuscrul şi un nepot

Dosarele Băsescu. Sunt vizaţi fostul preşedinte, fiicele, fratele, ginerele, cuscrul şi un nepot

Dosarele Băsescu. Sunt vizaţi fostul preşedinte, fiicele, fratele, ginerele, cuscrul şi un nepot
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    17 Iun 2015   •   15:20

În familia fostului preşedinte dosarele penale sunt la modă: sunt deschise mai mult de 70. Sunt vizaţi fratele lui Traian Băsescu, fiica lui cea mare, Ioana, ginerele şi acum nepotul fostului preşedinte.

 
Cele mai multe dosare le are chiar Traian Băsescu, cercetat în ultimii 10 ani în mai multe cauze penale. 
 
Aproape toţi membrii familiei Băsescu sunt implicaţi într-un fel sau altul în câte un dosar penal. Cel mai vizat este chiar fostul preşedinte. Acesta are în acest moment 7 dosare în curs de soluţionare, din cele peste 60 de dosare deschise în ultimii 10 ani. În plus, Traian Băsescu este urmărit penal în cel puţin alte trei dosare, cel de şantaj la adresa senatorului Gabriela Firea, altul privind retrocedarea ilegală a 67 de apartamente şi dosarul Casa din Mihăileanu, imobil pe care Băsescu şi l-a însuşit ilegal în perioada în care era primar al Capitalei. Recent, procurorul general a cerut şi redeschiderea dosarului Băsescu-Căşuneanu, unde fostul preşedinte ar putea fi anchetat pentru spălare de bani. 
 
Fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, este urmărit penal pentru luare de mită, dosar în care a fost arestat preventiv şi acum se află în arest la domiciliu. 
 
Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, este şi el urmărit penal pentru complicitate la şantaj într-un dosar al unui asfaltator şi în alt dosar privind retrocedările ilegale, în care este acuzat de fals şi înşelăciune.
 
Fiica cea mare a fostului preşedinte, Ioana Băsescu, are calitatea de martor în dosarul Nana, moşie al cărei proprietar este în acte şi care a fost pusă sub sechestru de Parchetul General. 
 
Şi fiica cea mică, Elena Băsescu, ar putea avea probleme de natură penală. Ea apare în denunţul fostului ministru Gabriel Sandu, din dosarul Microsoft şi a avut legătură şi cu dosarul fostului Ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi. 
 
Socrul lui Traian Băsescu, Bebe Ionescu, apare în dosarul bancherilor, în timp ce fiul acestuia, Syda Ionescu, a fost denunţat de familia lui Bercea Mondial ca fiind intermediarul şpăgilor către persoane influente. 
 
Tabloul este completat de nepotul fostului preşedinte, fiul lui Mircea Băsescu, care este vizat de un dosar la DNA, fiind suspectat de trafic de influenţă
 
 
Dosarele familiei Băsescu
 
TRAIAN BĂSESCU
- urmărit penal pentru şantaj în dosarul deschis de Gabriela Firea
- abuz în serviciu în dosarul Casa din Mihăileanu 
- dosarul privind retrocedarea ilegală a 67 de apartamente
 
 
MIRCEA BĂSESCU
- urmărit penal pentru luare de mită
- arestat la domiciliu 
 
 
RADU PRICOP
- urmărit penal pentru complicitate la şantaj într-un dosar al unui mare asfaltator
- urmărit penal pentru fals şi înşelăciune în dosarul Moşia Brătienilor privind retrocedări ilegale de terenuri (10 milioane euro despăgubire ANRP)
 
 
IOANA BĂSESCU
- proprietara în acte a moşiei de la Nana, pusă sub sechestru de Parchetul General într-un dosar privind retrocedări ilegale
- audiată ca martor
 
 
ELENA BĂSESCU
- apare în denunţul fostului ministru Gabriel Sandu
- legături cu dosarul Monicăi Iacob Ridzi
 
 
BEBE IONESCU
- apare în dosarul bancherilor
 
 
SYDA IONESCU
- acuzat de familia Bercea ca intermediar al şpăgilor
 
 
DRAGOŞ BĂSESCU
- suspectat de trafic de influenţă

Nepotul lui Traian Băsescu, Dragoş Băsescu, a fost adus cu mandat în această dimineaţă, la DNA. Fiul lui Mircea Băsescu ar putea fi pus sub acuzare într-un dosar de trafic de influenţă. Mai exact, Dragoş Băsescu i-ar fi cerut unui afacerist un milion de euro promiţându-i că în schimbul banilor îl va scăpa de un dosar instrumentat de DIICOT.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close