Antena 3 CNN Politică Dragnea şi Ghiţă vor să fie şefi peste PSD

Dragnea şi Ghiţă vor să fie şefi peste PSD

Dragnea şi Ghiţă vor să fie şefi peste PSD
Sursa foto: Foto: Agerpres/Intact Images
de M.Z.    |    22 Oct 2014   •   14:34

Sebastian Ghiţă şi Liviu Dragnea candidează în tandem la şefia PSD. Anunţul a fost făcut de deputatul social-democrat Sebastian Ghiţă, care vrea să devină preşedinte executiv al celui mai mare partid din România, în vreme ce Dragnea speră să fie preşedintele PSD.

Vestea i-a luat prin suprindere pe unii dintre liderii partidului, care au cerut convocarea de urgenţă a unei şedinţe la vârf.


"Am avut o discuţie lungă seara trecută (marţi - n.r.) cu domnul Dragnea. Am cântărit bine evenimentele care au avut loc la partid. (...) Pentru că astfel de discuţii au apărut în spaţiul public, înpreună cu domnul Dragnea, am hotărât că, după ce Victor Ponta va ajunge preşedintele României, la Congresul partidului, ce va avea loc foarte rapid, ne vom depune candidatura. Domnul Dragnea ca preşedinte al partidului, eu la funcţia de preşedinte executiv", a spus Ghiţă, la România TV.
 
Sebastian Ghiţă a precizat că pentru funcţia de secretar general îşi va depune candiatura Andrei Dolineaschi, cel care deţine şi în prezent această calitate. 
 
Totodată, funcţia de preşedinte executiv al PSD este ocupată în acest moment de Liviu Dragnea.

Dan Şova a fost suspendat din funcţia de vicepreşedinte şi purtător de cuvânt al PSD, Marian Vanghelie din funcţia de vicepreşedinte, iar Sebastian Ghiţă din funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD online, în virtutea căreia făcea parte din CExN al PSD.


În dosarul retrocedărilor ilegale, Hrebenciuc este urmărit penal pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite

Potrivit procurorilor, pe 17 octombrie, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, lider al grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor, membru al Comitetului Executiv Naţional al partidului şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, i-ar fi cerut senatorului Dan Şova să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse, pentru a evita ca o eventuală condamnare a deputatului să fie pusă în executare.

Viorel Hrebenciuc i-ar fi promis lui Şova, în schimbul intervenţiilor sale, că îl va sprijini să obţină funcţia de preşedinte al partidului din care cei doi fac parte, în dauna altor doi posibili contracandidaţi. 

Citiţi şi STENOGRAME. Cum îşi aranja Hrebenciuc dosarele. Fost şef SPP, informator pentru PSD-ist

Gabriela Firea, noul purtător de cuvânt al PSD după ce Şova a fost suspendat

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close