Antena 3 CNN Politică Iohannis: Suspendarea preşedintelui din 2012, prost inspirată şi inutilă. Nu trebuia făcut nici referendumul

Iohannis: Suspendarea preşedintelui din 2012, prost inspirată şi inutilă. Nu trebuia făcut nici referendumul

Iohannis: Suspendarea preşedintelui din 2012, prost inspirată şi inutilă. Nu trebuia făcut nici referendumul
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Sep 2014   •   23:34

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat luni că USL a pregătit foarte prost în 2012 suspendarea preşedintelui Traian Băsescu din funcţie, arătând că toată procedura a fost inutilă, la limita Constituţiei şi nu trebuia realizată.

"Toată acţiunea a fost la limita Constituţiei şi nu trebuie să confundăm fondul problemei cu forma. Întreaga procedură a fost, după părerea mea, absolut inutilă și prost inspirată. Nu trebuia făcută nici suspendarea, nici referendumul. Nu a avut nimeni de câștigat de acolo. USL a pregătit-o foarte prost, a informat foarte prost, au făcut nişte paşi care au fost extrem de rapizi şi prost pregătiţi, iar fondul problemei, dacă se votează pentru sau contra la momentul respectiv, a fost discutat în conducerea Forumului German şi s-a hotărât ca domnul Ovidiu Ganţ să voteze pentru suspendare", a declarat Iohannis, informează Agerpres.

El a arătat că la acel moment a fost de acord ca deputatul din partea FDGR, Ovidiu Ganț, să voteze pentru suspendarea din funcție a președintelui Traian Băsescu.

De asemenea, a precizat că reacțiile partenerilor externi ai României cu privire la acțiunea din 2012 au apărut ca urmare a vitezei cu care s-au derulat evenimentele și a lipsei de informare.

"Ceea ce s-a întâmplat la noi în acea fază a fost intrarea într-o vrie care a fost absolut de neînțeles pentru partenerii noștri pentru că niciodată nu s-a procedat cu o asemenea viteză, cu demiteri de președinți de Cameră, cu schimbări. Întreaga procedură a fost foarte netransparentă pentru partenerii noștri", a explicat Iohannis.

El a mai precizat că regretă acțiunea din 2012, arătând că în situația în care s-ar face o reevaluare a acesteia, s-ar constata că nu trebuie votat așa ceva.

Pe de altă parte, liderul PNL a afirmat că Traian Băsescu a fost și este cel mai influent personaj din viața politică. De asemenea, el a susținut că cele două mandate ale șefului statului au "pornit cu foarte multă speranță" și că unele încercări au fost bune, dar rezultatele au fost dezamăgitoare.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close