Antena 3 CNN Politică Corina Șuteu, învestită ca ministru al Culturii. Iohannis: Cultura are nevoie de reformă, nu de reformită

Corina Șuteu, învestită ca ministru al Culturii. Iohannis: Cultura are nevoie de reformă, nu de reformită

Corina Șuteu, învestită ca ministru al Culturii. Iohannis: Cultura are nevoie de reformă, nu de reformită
Sursa foto: Foto: www.presidency.ro
de M.Z.    |    04 Mai 2016   •   17:03

UPDATE 17.03 - Corina Șuteu a fost învestită, miercuri după-amiază, ca ministru al Culturii, de către președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului i-a urat succes noului ministru și a i-a spus lui Șuteu că ”reformele nu se impun cu cizma”, iar situația de la Operă trebuie rezolvată.

”Cultura are nevoie de reformă, nu de reformită”, a spus președintele Klaus Iohannis.  

Într-o perioadă foarte dificilă, când e o inflamare în spațiul public în legătură cu ce se întâmplă în domeniul de care se ocupă ministrul Culturii, există așteptări mari și instituțiile de cultură românești au nevoie de cineva care cu multă fermitate să vină să conducă acest minister.

Doamna ministru, vă doresc să reușiți cu multă energie, dar și cu mult tact, cu multă aplecare, dar și indulgență unde e nevoie, să rezovați multiplele probleme care vă așteaptă. Evident, situația de la Operă trebuie rezolvată.

Cred că acest domeniu are nevoie de reformă, nu de reformită, de decizie, nu de impunere cu cizmă”, i-a spus președintele Klaus Iohannis noului ministru al Culturii, Corina Șuteu.

La ceremonia de la Palatul Cotroceni au participat premierul Dacian Cioloș, membri ai cabinetului său, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea și consilieri prezidențiali.

----------------------------

Știrea inițială 11.50

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de numire a Corinei Șuteu în funcția de ministru al Culturii.

Ceremonia de învestitură va avea loc miercuri, la ora 17:00, la Palatul Cotroceni.

Corina Şuteu, fost director al Institutului Cultural Român New York, a fost secretar de stat în Ministerul Culturii, în echipa fostului ministru, Vlad Alexandrescu.

 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close