Antena 3 CNN Politică Ivan: Băsescu ne obligă să-l mai suspendăm, dar nu o vom face

Ivan: Băsescu ne obligă să-l mai suspendăm, dar nu o vom face

Ivan:  Băsescu ne obligă să-l mai suspendăm, dar nu o vom face
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    07 Aug 2013   •   12:59

Coabitarea între preşedinte şi premier era obligatorie, susţine purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan.

"Pactul de coabitare este obligatoriu în absolut orice stat în care democraţia este forma de guvernare, pentru că atunci când ai un preşedinte ales, un şef al Executivului cu puteri foarte mari, este obligatorie coabitarea dintre cei doi", a declarat Cătălin Ivan miercuri, la RFI.
   
Purtătorul de cuvânt al PSD consideră că, "în mod normal, conform Constituţiei noastre, preşedintele n-ar fi trebuit să joace niciun rol politic", notează Mediafax.
   
"Din păcate, vorbim de Traian Băsescu, care şi-a făcut şi partid, care a fost permanent implicat în luptele politice, de aici cele două suspendări ale sale", a spus Ivan.
       
"Dincolo de atacurile politice ale lui Traian Băsescu, toate în afara Constituţiei, dar încercând cumva să ne oblige să-l mai suspendăm o dată, nu o vom face, pentru că este mai importantă guvernarea şi e mai important să avem rezultate pozitive pentru români, ca economia să crească, să crească nivelul de trai, să atragem fondurile europene (...). Nu-l vom mai suspenda pe Traian Băsescu şi orice război pe care Traian Băsescu îl vrea cu USL se va lovi de un zid", a adăugat Cătălin Ivan.
   

×
Subiecte în articol: Catalin Ivan Victor Ponta
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close