Antena 3 CNN Politică Lia Olguța Vasilescu: Nu ne propunem să punem biruri pe români, dar vrem să fiscalizăm aproape totul

Lia Olguța Vasilescu: Nu ne propunem să punem biruri pe români, dar vrem să fiscalizăm aproape totul

Lia Olguța Vasilescu: Nu ne propunem să punem biruri pe români, dar vrem să fiscalizăm aproape totul
Sursa foto: Foto: Antena 3
12 Apr 2017   •   22:29

Ministrul Lia Olguța Vasilescu a afirmat, la Sinteza Zilei, de la Antena 3, că Guvernul Grindeanu nu își propune să pună biruri pe români, ci vrea să fiscalizeze aproape totul, căci în economia neagră sunt încă mulți bani.

"Nu ne propunem să punem biruri pe români, dar ne propunem să fiscalizăm aproape totul, pentru că în economia neagră sunt în continuare foarte mulţi bani. Numai din TVA dacă scoatem din economia neagră 2% din cât nu se colectează acum TVA este vorba de 16 miliarde care înseamnă exact creşterile de salarii din 2017 şi 2018", a spus Vasilescu. 

Olguța Vasilescu a arătat că ideea impozitului pe gospodărie nu e nouă, ea fiind prevăzută în programul de guvernare.

"Am discutat despre acest lucru în campania electorală. Liviu Dragnea spunea că impozitul la salarii sub 2.000 de lei va deveni zero, iar peste 2.000 de lei va fi de 10%. Spunea acelaşi lucru despre pensii, ceea ce s-a întâmplat deja. În ceea ce priveşte deducerile, nu ştiu câţi români sunt la curent că şi acum se pot face deduceri pe Codul fiscal din 2015. De exemplu, orice salariat îşi poate reduce în cuantum de 400 de euro abonamente sau asigurări medicale”, a spus ministrul,la Antena 3.
 

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close