Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea: Viorica Dăncilă a fost propusă de Nicolae Bădălău. Am vrut să fie conștientă de riscurile la care se expune

Liviu Dragnea: Viorica Dăncilă a fost propusă de Nicolae Bădălău. Am vrut să fie conștientă de riscurile la care se expune

Liviu Dragnea: Viorica Dăncilă a fost propusă de Nicolae Bădălău. Am vrut să fie conștientă de riscurile la care se expune
de S.T.    |    16 Ian 2018   •   15:05

Europarlamentarul Viorica Dăncilă este propunerea PSD pentru funcţia de premier.

„Am discutat și stabilit împreună care va fi propunerea noastră pentru funcția de premier. A fost o procedură nouă, au fost mai multe propuneri. A fost o discuție foarte bună și am ajuns la concluzia că genul acesta de discuții sunt cele mai bune și mai sănătoase. În final, a fost votată doamna Viorica Dăncilă, europarlamentar, doar cu o abținere”, a spus liderul PSD Liviu Dragnea, marți, la sediul PSD.

„A fost propusă și doamna Ecaterina Andronescu care și-a retras candidatura. Eu am cerut colegilor să fie de acord să avem un dialog cu doamna Dăncilă înainte de a supune la vot această propunere. I-am pus foarte multe întrebări generate de o mare parte din cauzele care ne-au adus în această situație. Intenția mea a fost ca doamna Dăncilă să fie conștientă de riscurile la care se expune și de greșelile pe care le-ar putea face”, a mai spus Dragnea, adăugând că Viorica Dăncilă a fost propusă de Nicolae Bădălău.

Potrivit lui Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă nu s-a dezis niciodată de programul de guvernare al PSD. „Au contat mult răspunsurile ei”, a precizat Dragnea.

Întrebat ce o recomandă pe Viorica Dăncilă să fie premierul României, liderul PSD a spus că „Viorica Dăncilă este europarlamentar din ianuarie 2009, este o femeie civilizată, deosebit de comunicativă și are o relație bună cu oficiali din Comisia Europeană”.

„În interiorul partidului, Viorica Dăncilă este respectată. Este veche în partid, nu a avut niciodată vreun conflict cu nimeni. Asta este o garanție pentru toți colegii că Viorica Dăncilă nu va genera acțiuni care să ne aducă în cele două situații pe care le-am depășit”, a mai spus Liviu Dragnea, marți, după ședința Comitetului Executiv Național al PSD.

Liviu Dragnea a anunțat că fiecare actual ministru va fi analizat.

„Dacă vom decide să-i propunem doamnei Dăncilă ca un membru al actualului Guvern să rămână va fi după ce vom avea argumente serioase”, a precizat Dragnea.

„Vom avea discuții poate pentru unii dureroare, dar necesare”, a adăugat el.

Întrebat cine va face evaluarea miniștrilor, Dragnea a spus că „ sunt foarte puțini colegi din Comitetul Executiv Național care nu au o proprie evaluare a fiecărui ministru”.

.

 

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close