Antena 3 CNN Politică Mircea Badea: UDMR-ul nu ar trebui să existe

Mircea Badea: UDMR-ul nu ar trebui să existe

Mircea Badea: UDMR-ul nu ar trebui să existe
de M.C.    |    26 Feb 2014   •   23:59
Mircea Badea şi premierul Victor Ponta au dialogat la "Sinteza Zilei" pe tema fragilei majorităţi parlamentare pe care PSD încearcă să o construiască, cu ajutorul UDMR.

"După părerea mea, pe care am mai afirmat-o, UDMR-ul nu ar trebui să existe, pentru că este o formaţiune politică pe criterii etnice. Maghiarii pot fi democraţi, socialişti, liberali, pot fi conservatori. Dar să fii în politică tot maghiar, mi se pare un concept ce nu are legătură cu vremurile în care trăim. Poate o formaţiune politică pe criterii etnice funcţiona în Evul Mediu" a afirmat Mircea Badea.
 
"Decât să votez cu nechezol, băsişti la mâna a doua, cum sunt UDMR-iştii mai bine votez cu PD-L sau PMP-ul. UDMR-iştii sunt băsişti. Nu poate fi asigurată, în momentul de faţă, în România, o majoritate fără băsişti? Dacă matematic aşa stă treaba, mi se pare că s-a cam ales praful din filonul anti-Băsescu din politica din România" a continuat realizatorul Antena 3.
 
"Nu ştiu ce înseamnă majoritate fără băsişti. Ştiu că variantele sunt PNL, pe care îl vreau la guvernare, este partidul domnului Blaga şi partidul doamnei Udrea. Altă variantă nu există" a spus premierul Victor Ponta.
 
 
"Deci, din punct de vedere matematic, în pofida unui vot de 70 la sută anti-Băsescu, la un an nu poate fi constituită o majoritate care să excludă băsiştii" a fost concluzia lui Mircea Badea.
 
Premierul Victor Ponta a preferat însă să nuanţeze afirmaţia lui Mircea Badea: "E o simplificare la care nu ader. Dar, spun încă o dată, că vreau să avem un Guvern care să funcţioneze. La nivel strict personal, da, în 2012 am semnat un acord cu UDMR, tocmai în ideea că orice s-ar întâmpla, să putem scoate de la guvernare partidul lui Băsescu" a spus Ponta.

×
Subiecte în articol: Mircea Badea Sinteza Zilei Victor Ponta
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close