Antena 3 CNN Politică Mircea Duşa, deputat PSD: Legea lustraţiei a fost modificată "pe picior" de PDL, pentru anumite persoane

Mircea Duşa, deputat PSD: Legea lustraţiei a fost modificată "pe picior" de PDL, pentru anumite persoane

Mircea Duşa, deputat PSD: Legea lustraţiei a fost modificată "pe picior" de PDL, pentru anumite persoane
Sursa foto: Foto: Intact Images
28 Feb 2012   •   17:01

Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a declarat, marţi, că Legea lustraţiei adoptată de Cameră a fost modificată "pe picior" de PDL, pentru ca anumite persoane să iasă de sub incidenţa legii.
   
Duşa a spus că, la nivelul PSD, nu s-a luat încă o decizie cu privire la eventuala contestare la Curtea Constituţională a Legii lustraţiei, juriştii partidului analizând textul de lege.
    ,
Deputatul PSD a afirmat că, "la indicaţiile PDL", a fost adoptată o lege "pe picior".
   
"Probabil că a visat cineva azi-noapte că trebuie adoptată legea şi s-a făcut un raport pentru anumite persoane, pentru a scoate din lege pe fostul premier, pe actualul premier şi pe domnul Meleşcanu. Împotriva cutumelor parlamentare, s-a invocat existenţa unor erori materiale ca să se modifice legea în plen, pentru a scoate de sub incidenţa legii pe cei din UTC şi pe cei din misiunile diplomatice şi consulare", a spus Duşa.
   
El a declarat că noua formă a legii lustraţiei interzice numirea în funcţii de demnitate a foştilor procurori comunişti, ceea ce ar însemna că "Monica Macovei va fi lustrată".

Legea lustraţiei a fost adoptată de Parlament. Comuniştii care au avut funcţii înainte de 1989 nu vor mai putea fi numiţi miniştri sau consilieri de stat.

Proiectul Legii lustraţiei a primit marţi votul final al Camerei Deputaţilor - for decizional în acest sens.  Legea a trecut cu 167 de voturi ”pentru”, patru abţineri şi nici un vot împotrivă.


×
Subiecte în articol: Mircea Dusa Monica Macovei
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close