Antena 3 CNN Politică Motivul pentru care PNL ar putea IEŞI de la guvernare. Ponta şi Antonescu aplică "pactul tăcerii"

Motivul pentru care PNL ar putea IEŞI de la guvernare. Ponta şi Antonescu aplică "pactul tăcerii"

Motivul pentru care PNL ar putea IEŞI de la guvernare. Ponta şi Antonescu aplică "pactul tăcerii"
de O.P.    |    07 Feb 2014   •   05:34

Aşadar, USL este în faţa unui noi test al nervilor, mai ales că în Guvernul Ponta se vorbeşte de remaniere, în special în tabăra liberală a echipei.  Acum, liberalii trebuie să-i găsească un înlouitor lui Daniel Chiţoiu. Mai au de rezolvat şi problema de la Interne, unde trebuie să numească pe altcineva în locul lui Radu Stroe.

Soluţiile ar putea veni chiar azi, când liberalii se reunesc în cadrul delegaţiei permanente a partidului. Până atunci, Crin Antonescu şi Victor Ponta au făcut un "pact al tăcerii" şi refuză să dea vreo informaţie.

În schimb, în timpul discuţiilor cu Victor Ponta, Crin Antonescu i-a transmis acestuia că dacă nu va fi de acord cu miniştrii propuşi de PNL, partidul ar putea ieşi de la guvernare.

Crin Antonescu a anunţat încă de acum două săptămâni, ca activitatea colegilor săi care fac parte din Guvern va fi atent analizată în cadrul delegaţiei permanente a PNL, iar unii şi-ar putea pierde mandatele. Declaraţia a fost făcută în plin scandal legat de activitatea lui Radu Stroe la Ministerul de Interne după accidentul aviatic din Munţii Apuseni. La scurt timp, Stroe a demisionat, iar şefia MAI a fost preluată temporar de vicepremierul Gabriel Oprea. De altfel, el are şanse mari să rămână titular mai ales după ce ieri Ponta i-a transmis lui Antonescu că nu-l va accepta niciodată în guvern pe Sorin Frunzăverde, nume vehiculat pentru şefia ministerului.

Un alt minister rămas acum fără conducere este cel al Finanţelor, după demisia lui Daniel Chiţoiu. Se vehiculează că şefia acestuia va fi preluată de actualul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, iar în locul lui ar putea fi numit Cristian Buşoi, şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Nu este însă singura variantă care circulă pe surse.

Bogdan Olteanu declarase că a discutat cu liderii PNL pentru preluarea postului de ministru al Finanţelor, dar că a ales să rămână la banca centrală.

×
Subiecte în articol: USL Crin Antonescu Victor Ponta remaniere
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close