Antena 3 CNN Politică AMENINTARE SERIOASA pentru Dragnea - Ponta ii rastoarna TOATE CALCULELE

AMENINTARE SERIOASA pentru Dragnea - Ponta ii rastoarna TOATE CALCULELE

AMENINTARE SERIOASA pentru Dragnea - Ponta ii rastoarna TOATE CALCULELE
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Iul 2017   •   12:29

Liviu Dragnea nu are o vancanţă liniştită. După ce nu a reuşit să îl dea jos pe Sorin Grindeanu de la şefia organizaţiei PSD Timiş, Dragnea se confruntă cu o ameninţare serioasă din partea lui Victor Ponta, care l-ar putea costa mult în Parlament.

Potrivit surselor Antena 3, fostul prim-ministru va deveni în luna septembrie membru al partidului Pro România, fondat în urmă cu două luni de bunul său prieten, Daniel Constantin. Doar că Ponta nu intenţionează să plece singur din PSD, ci negociază în aceste zile cu parlamentari ai PSD pe care încearcă să îi convingă să i se alăture în noul partid, pentru ca acesta să poată avea un consistent grup de presiune la Camera Deputaţilor şi la Senat.
 
Intenţiile lui Victor Ponta sunt de fapt de a lăsa PSD fără majoritate în Parlament. Ştim deja de la moţiunea de cenzură care a provocat demiterea Guvernului Grindeanu că majoritatea pe care o au acum Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu în Parlament stă în 13 voturi.

Dacă ei pierd 13 parlamentari, sunt obligaţi să pornească negocieri pentru fiecare proiect de lege în parte cu UDMR sau cu minorităţile naţionale. 

Partidul Pro România are în acest moment 5 parlamentari. Victor Ponta poartă discuţii şi el cu deputaţi şi senatori, având deocamdată, se pare, susţinerea fostului său ministru, senatorul Eugen Teodorovici, dar îi are de partea sa şi pe deputaţii Nicolae Bănicioiu, Alin Văcaru şi Cătălin Rădulescu. Şi senatorul dat afară din ALDE, Remus Borza, va pleca la partidul lui Daniel Constantin. 

Rămâne de văzut pe cine va reuşi Victor Ponta să convingă până la toamnă să îl părăsească pe Liviu Dragnea. 

 

 

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea Victor Ponta
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close