Antena 3 CNN Politică Parlamentarii opoziţiei nu participă la audierea lui Meleşcanu în comisii şi nici la votul din plen

Parlamentarii opoziţiei nu participă la audierea lui Meleşcanu în comisii şi nici la votul din plen

Parlamentarii opoziţiei nu participă la audierea lui Meleşcanu în comisii şi nici la votul din plen
Sursa foto: Foto: gabrielvlase.ro
27 Feb 2012   •   18:00

Parlamentarii PSD membri ai Comisiei de control al activităţii SIE nu vor participa la şedinţa în care va fi audiat Teodor Meleşcanu, propus luni, de către preşedintele Traian Băsescu, pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe, informează Mediafax.
   
Preşedintele Comisiei comune a Parlamentului pentru exercitarea controlului asupra SIE, deputatul PSD Gabriel Vlase, a declarat, că parlamentarii USL care sunt membri ai comisiei nu vor participa la şedinţa în care va fi audiat Meleşcanu.
   
Vlase a spus că decizia ca parlamentarii USL să nu participe la şedinţele comisiilor parlamentare va fi menţinută chiar şi în cazul lui Meleşcanu, senator PNL.
   
De asemenea, potrivit deputatului PSD, parlamentarii opoziţiei nu vor participa nici la votul din plenul reunit pentru numirea lui Meleşcanu în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe.
   
"Îmi pare rău, dar nu putem participa nici la şedinţa în care va fi audiat domnul Meleşcanu, nici la votul din plen, USL îşi menţine protestul parlamentar. Eu am o relaţie mai mult decât civilizată cu domnul Meleşcanu, dar asta este decizia USL", a spus Vlase.


   
Preşedintele Traian Băsescu l-a propus pe senatorul PNL Teodor Meleşcanu pentru funcţia de director al SIE.
   
"În temeiul art. 65, lit. h) din Constituţia României, preşedintele Traian Băsescu a propus Parlamentului numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Teodor Viorel Meleşcanu", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.
   
Senatorul Teodor Meleşcanu a anunţat că a acceptat propunerea preşedintelui Traian Băsescu de numire la şefia SIE şi a precizat că s-a autosuspendat din calitatea de membru PNL.
   
Teodor Meleşcanu urmează să fie audiat de comisia SIE, marţi la prânz fiind deja programată şedinţa plenului Parlamentului, pentru validarea noului director al SIE.
   
Teodor Meleşcanu, senator PNL, a deţinut funcţii de ministru de Externe şi ministru al Apărării.
   

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close