Antena 3 CNN Politică PNL cere demisia ministrului Liviu Pop. Care sunt motivele invocate de liberali

PNL cere demisia ministrului Liviu Pop. Care sunt motivele invocate de liberali

PNL cere demisia ministrului Liviu Pop. Care sunt motivele invocate de liberali
Sursa foto: Foto: gov.ro
de S.T.    |    06 Sep 2017   •   13:49

Liberalii au anunţat miercuri că cer demisia ministrului Educaţiei, Liviu Pop, prin intermediul unei moţiuni simple pe educaţie care urmează să fie depusă la Senat.

PNL invocă, printre motivele pentru care solicită demisia ministrului Pop, lipsa manualelor pentru clasa a V-a, lipsa autorizaţiilor de funcţionare pentru un număr mare de şcoli şi rata mare a abandonului şcolar.

„Motivele pentru care cerem demisia ministrului Liviu Pop sunt foarte multe. Câteva dintre ele sunt: situaţia ridicolă cu manualele de clasa a V-a unde nu avem manual de matematică, română, dar avem manual de educaţie fizică de peste 100 de pagini, avem problemele vechi din minister care ţin de autorizaţiile de funcţionare, avem o ruptură totală între Ministerul Educaţiei şi ceea ce cere mediul de afaceri, piaţa cere ceva, şcoala dă altceva. Sunt foarte multe probleme. Avem cea mai mare rată de abandon şcolar din Europa - unul din cinci copii nu termină şcoala. (...) Avem o guvernare total haotică şi în învăţământ. Eu sper ca colegii din Senat ai PSD să ţină cont de conştiinţa lor şi de interesul cetăţenilor şi să voteze demiterea ministrului Liviu Pop”, a afirmat miercuri Dumitrescu, într-o conferinţă de presă.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close