Antena 3 CNN Politică PNL și PSD nu mai exclud posibilitatea unei alianțe cu Traian Băsescu

PNL și PSD nu mai exclud posibilitatea unei alianțe cu Traian Băsescu

PNL și PSD nu mai exclud posibilitatea unei alianțe cu Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: Facebook / Traian Basescu
09 Mar 2016   •   17:27
Apropierea alegerilor pare să dea probleme mari partidelor mari din România și se conturează deja posibilitatea ca Traian Băsescu și partidul său de debara să aibă un rol în toată ecuația pentru Primăria Generală.

În tabăra PNL, Alina Gorghiu s-a mai gândit şi nu mai e la fel de vehementă că PNL nu va face sub nicio formă alianţă cu Băsescu.

Ba este posibilă dar doar pentru câştigarea primăriei Capitalei pentru că, se scuză Gorghiu, nimeni nu poate câştiga singur majoritatea în Consiliul General.

Nici PSD nu exclude cu subiect și predicat o alianță cu Traian Băsescu, dacă este să privim declarația făcută miercuri de Liviu Dragnea.

“Nu vreau să fac afirmaţii de felul acesta până nu văd rezultatele. Primarul şi consilierii noştri vor face propuneri de discuţii cu alte partide. Să spunem că excludem pe cineva nu cred că ar fi corect”, a declarat Dragnea, la Adevărul Live.

Subiectul a fost dezbătut în ediția de miercuri a emisiunii 100 de minute, realizată de Alessandra Stoicescu.

Liberalul Virgil Guran a explicat că nu poți să lași țara în haos și că în politică trebuie luate în calcul toate variantele posibile.

“Orice țară democratică are un guvern, dacă sunt cetățeni care votează cu Băsescu, atunci logica este următoarea: s-ar putea să ne trezim peste șase luni că se termină alegerile și Băsescu anunță de la Golden Blitz că unul din partide trebuie să facă alianță cu dânsul. Și trebuie găsită o soluție, nu poți să nu faci guvern, să lași țara în haos?

Pe de altă parte, social-democratul Codrin Ștefănescu a fost mult mai vehement și a promis public că PSD nu va face niciodată vreun acord cu Traian Băsescu.

“Niciodată PSD nu va face vreun acord cu Traian Băsescu. Omul acesta a fost cel mai toxic element din ultimii ani din România. La noi, în PSD, nu există acest subiect, vă repet, nu există subiectul colaborării cu Traian Băsescu.”

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close