Antena 3 CNN Politică Ponta despre ancheta DNA privind foştii miniştri: Procedurile în Parlament se vor desfăşura absolut normal

Ponta despre ancheta DNA privind foştii miniştri: Procedurile în Parlament se vor desfăşura absolut normal

Ponta despre ancheta DNA privind foştii miniştri: Procedurile în Parlament se vor desfăşura absolut normal
de M.T.    |    29 Sep 2014   •   21:12

Procedurile din Parlament cu privire la ancheta care vizează nouă foşti miniştri din mai multe guverne se vor desfăşura „absolut normal”, a dat asigurări premierul Victor Ponta.

„Bineînţeles că se fac toate procedurile şi că nimeni nu se va opune în niciun fel. În cadrul procedurilor, fiecare om îşi va spune punctul de vedere pentru că, strict personal, doamna Andronescu, domnul Atanasiu şi toţi ceilalţi, pentru că nu vreau să arunc anatema asupra cuiva, sunt oameni care au trăit o viaţă întreagă cu un prestigiu neştirbit şi cred că e dreptul lor să îşi spună punctul de vedere”, a afirmat Ponta, la finalul şedinţei de luni a coaliţiei de guvernare.

Premierul a ţinut să precizeze că are cunoştinţă doar de nota pe care Corpul de Control i-a pus-o la dispoziţie cu privire la foştii miniştri Valerian Vreme şi Daniel Funeriu.

„Ce ştiu despre ilegalităţi ştiu doar despre cele comise de către domnul Funeriu şi domnul Vreme, pentru că am avut în faţă nota de control, celelalte lucruri vor fi lămurite de către Justiţie şi procedurile în Parlament se vor desfăşura absolut normal”, a spus Ponta, citat de Agerpres.

„Dacă vă spun că votez «pentru», veţi spune că mă răzbun politic pe domnul Vreme. Eu nu reprezint Justiţia ca să pot să spun dacă cineva este vinovat sau nevinovat. Nu cunosc decât ceea ce mi-a prezentat Corpul de Control, mai departe, însă, Justiţia va stabili”, a mai precizat premierul.

Direcţia Naţională Anticorupţie cere ridicarea imunităţii pentru începerea urmăririi penale în cazul a nouă foşti miniştri în dosarul licenţelor informatice.

Demersul DNA îi vizează pe următorii foşti miniştri: Dan Nica (ministru al MCTI în perioada 2000-iulie 2004; în prezent membru al Parlamentului European), Adriana Ţicău (ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în perioada iulie-decembrie 2004), Gabriel Sandu (ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008-septembrie 2010), Daniel Funeriu (ministru al Educaţiei şi Cercetării în perioada 2009-2012), Alexandru Athanasiu (ministru al Educaţiei şi Cercetării în perioada 2003-2005), Mihai Tănăsescu (ministru al Finanţelor Publice în perioada 2000-2004), Şerban Mihăilescu (ministru coordonator al SGG în perioada decembrie 2000-octombrie 2003; în prezent senator), Ecaterina Andronescu (ministrul Educaţiei şi Cercetării în perioada 28 decembrie 2000-19 iunie 2003, ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării în perioada 22 decembrie 2008-1 octombrie 2009; în prezent senator), Valerian Vreme (ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada septembrie 2010-februarie 2012; în prezent deputat).

În cazul celor doi senatori de pe lista DNA, reprezentanţii ACL vor vota în favoarea începerii urmăririi penale, a afirmat Vasile Blaga.

„ACL va vota încuviinţarea urmăririi penale, cum am făcut-o întotdeauna, plecând de la ideea că, dacă sunt indicii de un anumit fel, Justiţia trebuie să îşi facă datoria şi nu va trebui să existe nicio piedică din partea Parlamentului”, a declarat Blaga.


Prezentă în studioul emisiunii "La ordinea zilei", de la Antena 3, Elena Andronescu, a ţinut să precizeze că „nu am luat niciodată nimic de la nimeni”.

„Cumpărarea licenţelor Microsoft a început în anul 2004. Eu nu mai eram ministru din iunie 2003. Nu ştiu care este situaţia cu licenţele şi nici nu vreau să mă exprim dacă nu am date. Nu ştiu nici ce mi se impută mie, decât ce am citit în comunicatul de presă, iar acele acuzaţii sunt pur şi simplu halucinante”, a mai spus fostul ministru al Educaţiei.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close