Antena 3 CNN Politică Ponta: Îmi doresc ca viitorul preşedinte al României să respecte toate instituţiile. Ţine de cei şapte ani de acasă

Ponta: Îmi doresc ca viitorul preşedinte al României să respecte toate instituţiile. Ţine de cei şapte ani de acasă

Ponta: Îmi doresc ca viitorul preşedinte al României să respecte toate instituţiile. Ţine de cei şapte ani de acasă
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    18 Oct 2013   •   15:43

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că își dorește ca viitorul șef al statului să respecte toate instituțiile, nedorind să comenteze afirmațiile lui Traian Băsescu potrivit cărora președintele Senatului, Crin Antonescu, nu mai este pe lista de protocol a Administrației Prezidențiale pentru că a avut un comportament "necuviincios".

"Nu mă interesează declarațiile domnului președinte. Am foarte multă treabă și îmi doresc foarte mult ca viitorul președinte al României să respecte toate instituțiile statului pentru a fi el însuși respectat. (...) Sunt lucruri care țin de respectul față de instituții și de bună creștere și de cei șapte ani de acasă. Și îmi doresc foarte mult ca viitorul președinte al României să respecte instituțiile și să aibă și cei șapte ani de acasă", a afirmat premierul, vineri, informează Agerpres.

Preşedintele Traian Băsescu a comentat absenaţa lui Crin Antonescu de la ceremonia de depunere a jurământului de către ministrul Economiei.

"Nu are nicio legătură cu impoliteţea. Protocolul prezidenţial implică un anumit comportament când vii acolo. Să ştiţi că sunt oameni care la Ziua Naţională nu respectă o anumită conduită şi sunt tăiaţi de pe listă pentru anul următor şi niciodată nu mai revin. Crin Antonescu, la o ceremonie destul de standardizată, la Cotroceni, a avut un comportament necuviincios, nu mai este pe lista de protocol la Cotroceni. După unii ar fi trebuit să-l mai invit o dată să văd dacă face la fel sau nu. Niciun prtocol din lumea asta nu lucrează aşa: te-am chemat la un protocol, te-ai îmbătat, te-ai urcat pe masă, ai stricat atmosfera, dar eu te mai invit o dată pentru că poate nu te mai îmbeţi data viitoare", a precizat Traian Băsescu.

×
Parteneri
Mircea Badea, despre femeia căreia îi datorează toată cariera
x close