Antena 3 CNN Politică Proteste în Piața Victoriei din București și în alte orașe ale țării

Proteste în Piața Victoriei din București și în alte orașe ale țării

Proteste în Piața Victoriei din București și în alte orașe ale țării
23 Iun 2018   •   21:37

Imnul României a fost cântat sâmbătă seară, la ora 21.00, de protestatarii din Piaţa Victoriei, cei prezenţi aprinzând luminile telefoanelor mobile.

Totodată, manifestanţii au mai cântat imnul Europei, precum şi cel al golanilor.

Înaintea acestor momente, pe platforma pe care orice protestatar poate să ia cuvântul a venit scriitoarea Ana Blandiana.

Aproape o mie de persoane s-au strâns din nou sâmbătă seara în Piaţa Victoriei, manifestându-şi nemulţumirea faţă de actuala guvernare.

Protestatarii scandează lozinci precum "Justiţie, nu corupţie!". Pe pancartele cu care aceştia au venit în faţa Guvernului se găsesc mesajele: "Iubirea de ţară în stradă se măsoară", "PSD = Ciuma roşie", "Demisia", "Anul acesta la Bac sper să pice Guvernul".

Manifestanţii flutură steaguri ale României, UE şi SUA şi suflă în vuvuzele.

Unii dintre oamenii veniţi la protest sunt însoţiţi de copii.

Aproape o mie de oameni la Sibiu

Aproape o mie de persoane care protestează sâmbătă seară, la Sibiu, împotriva guvernării PSD, l-au aplaudat pe Klaus Iohannis şi i-au transmis acestuia mesajul "nu ceda", în timpul în care au staţionat în faţa casei preşedintelui.

În acelaşi loc, manifestanţii au intonat imnul naţional

"Iohannis nu uita, Sibiu-i de partea ta", au scandat protestatarii.

Coloana de manifestanţi se va îndrepta spre centrul oraşului.

Protestatarii mărşăluiesc pe principalele bulevarde din municipiul Sibiu. "Noi de aici nu plecăm, nu plecăm acasă până nu vom câştiga libertatea noastră", "România, trezeşte-te", "PSD, ciuma roşie", "Bucureşti nu ceda, Sibiu-i de partea ta" sunt doar câteva dintre lozincile acestora.

Câteva sute la Brașov

Peste 350 de persoane, potrivit forţelor de ordine, au protestat sâmbătă seară, în Piaţa Sfatului din Braşov, nemulţumite de actualul Guvern şi de schimbarea codurilor penale.

Protestatarii au plecat în marş din faţa Prefecturii spre Piaţa Sfatului scandând lozinci împotriva Guvernului şi a PSD.

''PSD - ciuma roşie'', ''Demisia'', ''Fără penali la guvernare'', ''Justiţie, nu corupţie'', ''Vrem legi corecte, nu pentru cei corupţi'', sunt câteva dintre lozinci. Protestatarii au fluturat, totodată, steagurile României şi al UE.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close